fbpx
13.9 C
Kecskemét
2024. április 23., kedd

FRISS HÍREK

Bitcoin hívők visszanézik a részvényeket Crypto Crash után

- Advertisement -

A turbulenciák és az egzisztenciális szorongás gyomorszorító hullámzása után a digitális eszközökbe befektetők ismét az amerikai részvénypiac hangulatára összpontosítanak, mint annak mérésére, hogy a legrosszabbnak talán már vége.

A turbulenciák és az egzisztenciális szorongás gyomorszorító hullámzása után a digitális eszközökbe befektetők ismét az amerikai részvénypiac hangulatára összpontosítanak, mint annak mérésére, hogy a legrosszabbnak talán már vége.

Részvények

A részvények többnyire emelkedtek az elmúlt hetekben, és a Bitcoin is, amely július eleje óta nagyjából 25%-kal nőtt. A Bitcoin és az S&P 500 90 napos korrelációs együtthatója, miután júniusban kissé gyengült, most ismét 0,65 körül áll, ami a 2010-ig visszamenőleg a legmagasabb adatok közé tartozik. Az 1-es együttható azt jelenti, hogy az eszközök együtt mozognak, míg a mínusz 1 azt mutatja, hogy ellentétes irányba mozognak.

A kriptovaluták akkor állnak készen arra, hogy felülmúlják a részvények teljesítményét, ha a részvények mélypontra jutottak. Kevés erősebb erő van a piacokon, mint amikor a részvénypiac nagy sebességgel esik, mint az első félévben. A kriptók részei ennek az apadó hullámnak.

A Bitcoin hétfőn 4,2%-kal 24 241 dollárra emelkedett, ami július vége óta a legmagasabb érték a legjobb kripto tőzsdéken. Más kriptovaluták is emelkedtek, az Ether egy ponton 5,6%-ot tett hozzá, és elérte az 1.818 dollárt.

Ez volt a refrén egész évben, a részvények és a kriptodevizák is hasonlóan mozogtak. A háttérben egy hawkish Federal Reserve áll, amely arra törekszik, hogy a négy évtizedes inflációt megfékezze, ami 2022-ben mindenféle eszköz volatilitásának forrása volt.

De hogy a részvények és a kriptodevizák elérték-e a mélypontjukat, az egy olyan kérdés, amit senki sem tud igazán biztosan megmondani – a mélypontok csak utólag érzékelhetők, és lehetséges, hogy mindkettő még idén vagy akár jövő év elején újra meglátogatja a mélypontját.

Hasonló cikkünk:  Ma van a tavaszi napéjegyenlőség: egy kis csillagászat senkinek sem árt

A Bitcoin aktív címei szilárdan egy jól meghatározott csökkenő trendcsatornán belül vannak. Hozzátették, hogy a hálózati aktivitás azt sugallja, hogy egyelőre kevés új kereslet érkezik. Ugyanakkor a tranzakciós kereslet az elmúlt hetekben oldalazott vagy csökkent, ami arra utal, hogy csak a nagyobb meggyőződésű kereskedők és befektetők stabil bázisa maradt. És a lánc tranzakciós díjai medvepiaci területen vannak – az itt tapasztalható fellendülés a fellendülés jele lehet, ha egyszer bekövetkezik.

A 2022-es medvepiac történelmileg negatív volt a digitális eszközpiac számára, írták az elemzők egy jegyzetben. Azonban egy ilyen tartós kockázatcsökkentő hangulatú időszak után a figyelem arra irányul, hogy ez egy medvepiaci enyhülési rally, vagy egy tartós bullish impulzus kezdete-e. „A július nagyszerű időszak volt a Bitcoin, az Ether és mások számára. A Bitcoin 27%-ot emelkedett a hónapban, ami október óta a legnagyobb emelkedés, míg a második számú token 70%-ot tett hozzá, ami 2021 januárja óta a legjobb havi teljesítménye. Szintén a hónap során a CryptoCompare szerint a Bitcoin és az Ether Tether stabilcoinjának teljes volumene emelkedett, ami arra utal, hogy a befektetők biztonságosabb helyként tekintettek rájuk a kriptouniverzumon belül.

Az biztos, hogy bár a kripto az elmúlt hetekben emelkedett, még mindig messze van a tavaly év vége felé elért csúcsoktól. A Bitcoin 24 000 dollár körül mozog, a novemberi közel 69 000 dollárról. És még a figyelemfelkeltő fejlemények, köztük a Coinbase és a BlackRock új partnersége sem tudta felrázni az érmét a kábulatból és magasabbra katapultálni.

A kriptónak nagyobb a volatilitása, így benne nagyobb a kockázat, és logikus lenne, hogy a befektetőknek újra fel kell építeniük a bizalmat az elszenvedett zuhanás után. A kripto befektetők a részvényekből vesznek példát, de ez a kapcsolat mindkét irányba működik. Ez ésszerűnek tűnik, mert mindkettő kockázatos eszköz.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...