fbpx
5.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Bitcoin hívők visszanézik a részvényeket Crypto Crash után

A turbulenciák és az egzisztenciális szorongás gyomorszorító hullámzása után a digitális eszközökbe befektetők ismét az amerikai részvénypiac hangulatára összpontosítanak, mint annak mérésére, hogy a legrosszabbnak talán már vége.

A turbulenciák és az egzisztenciális szorongás gyomorszorító hullámzása után a digitális eszközökbe befektetők ismét az amerikai részvénypiac hangulatára összpontosítanak, mint annak mérésére, hogy a legrosszabbnak talán már vége.

Részvények

A részvények többnyire emelkedtek az elmúlt hetekben, és a Bitcoin is, amely július eleje óta nagyjából 25%-kal nőtt. A Bitcoin és az S&P 500 90 napos korrelációs együtthatója, miután júniusban kissé gyengült, most ismét 0,65 körül áll, ami a 2010-ig visszamenőleg a legmagasabb adatok közé tartozik. Az 1-es együttható azt jelenti, hogy az eszközök együtt mozognak, míg a mínusz 1 azt mutatja, hogy ellentétes irányba mozognak.

A kriptovaluták akkor állnak készen arra, hogy felülmúlják a részvények teljesítményét, ha a részvények mélypontra jutottak. Kevés erősebb erő van a piacokon, mint amikor a részvénypiac nagy sebességgel esik, mint az első félévben. A kriptók részei ennek az apadó hullámnak.

A Bitcoin hétfőn 4,2%-kal 24 241 dollárra emelkedett, ami július vége óta a legmagasabb érték a legjobb kripto tőzsdéken. Más kriptovaluták is emelkedtek, az Ether egy ponton 5,6%-ot tett hozzá, és elérte az 1.818 dollárt.

Ez volt a refrén egész évben, a részvények és a kriptodevizák is hasonlóan mozogtak. A háttérben egy hawkish Federal Reserve áll, amely arra törekszik, hogy a négy évtizedes inflációt megfékezze, ami 2022-ben mindenféle eszköz volatilitásának forrása volt.

De hogy a részvények és a kriptodevizák elérték-e a mélypontjukat, az egy olyan kérdés, amit senki sem tud igazán biztosan megmondani – a mélypontok csak utólag érzékelhetők, és lehetséges, hogy mindkettő még idén vagy akár jövő év elején újra meglátogatja a mélypontját.

Hasonló cikkünk:  Gulyás Gergely szerint Magyarország a szabad világ reménysége a konzervatívok számára

A Bitcoin aktív címei szilárdan egy jól meghatározott csökkenő trendcsatornán belül vannak. Hozzátették, hogy a hálózati aktivitás azt sugallja, hogy egyelőre kevés új kereslet érkezik. Ugyanakkor a tranzakciós kereslet az elmúlt hetekben oldalazott vagy csökkent, ami arra utal, hogy csak a nagyobb meggyőződésű kereskedők és befektetők stabil bázisa maradt. És a lánc tranzakciós díjai medvepiaci területen vannak – az itt tapasztalható fellendülés a fellendülés jele lehet, ha egyszer bekövetkezik.

Hasonló cikkünk:  Varga Mihály: Magyarország 2010 óta mintaország

A 2022-es medvepiac történelmileg negatív volt a digitális eszközpiac számára, írták az elemzők egy jegyzetben. Azonban egy ilyen tartós kockázatcsökkentő hangulatú időszak után a figyelem arra irányul, hogy ez egy medvepiaci enyhülési rally, vagy egy tartós bullish impulzus kezdete-e. “A július nagyszerű időszak volt a Bitcoin, az Ether és mások számára. A Bitcoin 27%-ot emelkedett a hónapban, ami október óta a legnagyobb emelkedés, míg a második számú token 70%-ot tett hozzá, ami 2021 januárja óta a legjobb havi teljesítménye. Szintén a hónap során a CryptoCompare szerint a Bitcoin és az Ether Tether stabilcoinjának teljes volumene emelkedett, ami arra utal, hogy a befektetők biztonságosabb helyként tekintettek rájuk a kriptouniverzumon belül.

Az biztos, hogy bár a kripto az elmúlt hetekben emelkedett, még mindig messze van a tavaly év vége felé elért csúcsoktól. A Bitcoin 24 000 dollár körül mozog, a novemberi közel 69 000 dollárról. És még a figyelemfelkeltő fejlemények, köztük a Coinbase és a BlackRock új partnersége sem tudta felrázni az érmét a kábulatból és magasabbra katapultálni.

A kriptónak nagyobb a volatilitása, így benne nagyobb a kockázat, és logikus lenne, hogy a befektetőknek újra fel kell építeniük a bizalmat az elszenvedett zuhanás után. A kripto befektetők a részvényekből vesznek példát, de ez a kapcsolat mindkét irányba működik. Ez ésszerűnek tűnik, mert mindkettő kockázatos eszköz.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...