fbpx

FRISS HÍREK

Egy okostelefon-gyártó, ami több mint 1800 szabadalmat nyújtott be

- Advertisement -

Van egy olyan okostelefon-gyártó a piacon, amelyre mindenképp igaz az a jelző, hogy innovatív. Már csak a több mint 1800 benyújtott szabadalma is mutatja, hogy mennyire komolyan veszik a fejlesztéseket. 

Számos olyan technológiával örvendeztette már meg a mobiltelefon ipart, mely ma már sztenderdnek számít. Nézzük is, hogy kiről van szó!

Egy kínai okostelefon-gyártó a kétezres évekből

Vannak olyan okostelefon-gyártók a piacon, melyek már a múlt évszázadban is tevékenykedtek, de az egyik leglendületesebb közülük pont nem ilyen. A világ egyik leginnovatívabb okostelefon-gyártója az Oppo. Róluk beszélünk ebben a cikkben. A cég 2004-ben indult, és a mobiltelefonok mellett háztartási elektronikával is foglalkozik.

A hatalmas kínai piacon 2008-ban jelentek meg az első mobiltelefonnal, 2011-ben pedig már az első okoskészülékkel is a piacra léptek. Mindössze öt év leforgása alatt, 2016-ra már világszinten negyedikek voltak az értékesítési listán. Az emberek vevők voltak már akkor is az innovatív és megfizethető megoldásokra.

Ahogy sok egyéb cégnek (pl. Huawei, Xiaomi) úgy nekik is van egy leányvállalatuk, ami a Realme. Ők is egyre népszerűbbek a hazai vásárlók körében.

Az Oppo neve egybeforr az innovációval!

Ha valaki már fogott a kezében egy modern okostelefont, az bizonyára találkozott és használt már legalább egy technológiát, ami az Oppo nevéhez köthető. A közel 2000 szabadalom arra utal, hogy nemcsak ülnek a babérjaikon, hanem folyamatosan keresik az új megoldásokat.

Nézzünk pár konkrétumot is! Bizonyára ismerős a kijelző mögé rejtett ujjlenyomat olvasó technológiája. Ezt például az Opponak köszönhetjük. De az “arc szépítés” funkció is az ő nevükhöz köthető még 2012-ből, mellyel forradalmasították a szelfizést. Még talán ennél is komolyabb hatással voltak a piacra, amikor 2014-ben bevezették a Vooc gyorstöltési technológiát.

Hasonló cikkünk:  Személyesen Szijjártó vitte el a NATO-ba a svéd ratifikációs okiratot

De hogy a közelmúltból is nézzünk valamit, 2019-ben az első elérhető 5G-s okostelefont hozták be az európai piacra. 2020-ban pedig a világ első görgetős kijelzőjét mutatták be, mint a legújabb innovációjukat.

Mit tud ma egy kiváló Oppo okostelefon?

A szakmai háttér és az innovatív közeg tehát adott ahhoz, hogy minden klappoljon az Oppo okostelefonokkal.

A képalkotási képességgel nem lesz gond, amiről akár 50 megapixeles hátlapi és 32 megás előlapi kamerák is gondoskodnak. Tiszta, élénk és részletes képet kapunk. Az ultra sötét módnak köszönhetően még éjjel is mindent láthatunk.

De a videofelvételek terén is kimagasló az Oppo Smart Sensor, mely garantálja a felvételek stabilitását. Nincs többé elmosódott és remegő felvétel. Fényképezésben és videózásban tehát garantáltan számíthatunk az Oppo csúcskészülékeire. 

A gyors processzorokat akár 12 GB RAM is támogathatja abban, hogy minden tökéletesen fusson, gördülékenyen működjön. És hogy mindezeket hosszú távon is ki tudjuk használni, ahhoz akár 4.500 mAh-s óriási akkumulátort is kapunk a gyártótól.

Így már egyben egy igen komoly csomaggal nyűgöz le minket az Oppo.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...