fbpx

FRISS HÍREK

Érzékeny téma az abortuszszabály-módosítás, így társadalmi egyeztetést indít a Magyar Orvosi Kamara

- Advertisement -

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerint a társadalom nem tudott beszélni, vitázni a friss abortuszszabály-módosításról, ezért társadalmi egyeztetést indít. A téma komplex és érzékeny – mondta Lénárd Rita, a kamara alelnöke az ATV-nek. A MOK egy olyan rendezvényt szervez, ahol minden szakterület és érintett egy-egy képviselőjét meghívják egy rövid felszólalásra, de helyről és időpontról még nem tudni.

Szeptember 15-től szigorít a Belügyminisztérium rendelete az abortusz szabályain. A terhességmegszakításra jelentkező nőknek igazolniuk kell, hogy „a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatta” nekik az orvosuk. Ez valószínűleg a magzat szívműködése, amit a szív pulzációja és a szívhang igazol.

„A művi terhességmegszakítással kapcsolatos új szabályozás nem ellentétes a MOK érvényes etikai kódexével és annak alapelvével, mert orvosként célunk minden emberi élet védelme” – reagált a MOK még a rendelet kihirdetése után, de azt hozzátették, sajnálják, hogy „az új szabály megjelenését társadalmi vita, szakmai egyeztetés ezúttal sem előzte meg”.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...