fbpx
6.8 C
Kecskemét
2022. december 10., szombat

FRISS HÍREK

Ha szeret figyelni, 660 ezres fizetést is kaphat érte

Műveleti felderítőket toboroz a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ), nem kevesebb, mint 660 ezer forintos fizetésért. A kormány nemrég több tízmilliárd forinttal növelte a titkosszolgálatok költségvetését, a támogatások egy jelentős része bérköltségre megy.

A bruttó 660 ezer forintos alapbér mellé bruttó 200 ezer forintos cafetériát, közel százezer forintos ruházati illetményt és egyéb juttatásokat ígérnek. Érettségit és büntetlen előéletet követelnek meg a munkához, azonban előny a felvételinél a jogosítvány, a sportos életmód és a nyelvtudás, valamint a technológiák iránti érdeklődés.

A műveleti felderítők azok a titkosszolgák, akik a kiképzésüket követően jellemzően a célszemélyeket vagy célobjektumokat figyelik meg, lehetőleg észrevétlenül. A figyelők munkaidejét és munkahelyét általában a megfigyelt személyek határozzák meg, így nem egy családbarát, és nem is stresszmentes munka.

Az NBSZ feladata a figyelők biztosítása. Az NBSZ az operatív munkájával a többi titkosszolgálatnak, a rendőrségnek és az adónyomozóknak segít. Az NBSZ persze nem csak figyelőkkel dolgozik, ugyanez a szerv végzi a telefonlehallgatásokat, a lehallgatóberendezések telepítését, a titkos házkutatásokat is.

Hasonló cikkünk:  Friss felmérés szerint a magyarok 31%-a érzi magát anyagilag biztonságban
Hasonló cikkünk:  Ezek az online autópálya-matrica vásárlásának előnyei

A szakszolgálat honlapján azt lehet olvasni, hogy “igen, valóban nem könnyű hozzánk bekerülni, de ez garancia Neked, hogy a legjobbak közé fogsz tartozni, akikkel egy csapatként fogod végezni a feladatodat. Biztos munkahelyed lesz, garantált előrelépési lehetőséggel, ráadásul van átjárási lehetőség a különböző szakterületek között”.

Előszűréssel és egy tájékoztató előadással kezdődik a titkosszolgálathoz a felvétel. Utána következik a szakmai interjú, a pszichikai alkalmassági vizsgálat vagy kompetenciavizsgálat, az egészségi alkalmassági vizsgálat, a nemzetbiztonsági ellenőrzés, és ha minden rendben megy, akkor a kinevezés.

Nem meglepő a toborzás: a kormány júliusban 30 milliárd forinttal növelte a titkosszolgálatok büdzséjét. A legtöbb pénzt ráadásul az NBSZ kapta, a szervezet 14,4 milliárd forinttal lett gazdagabb, a pluszforrások jelentős szelete személyi juttatásokra megy el.

via HVG

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...