fbpx
10.3 C
Kecskemét
2022. december 10., szombat

FRISS HÍREK

Holland parlamenti képviselők érkeznek Magyarországra

Az európai ügyek bizottsága döntött arról, hogy munkalátogatás keretében Magyarországra utazik a holland parlament néhány tagja. Ennek pontos dátumát és az időtartamát később fogják eldönteni. A képviselőház kommunikációs osztálya megerősítette az információt. Három éve is tervezték, de akkor nem fogadta őket a magyar kormány, így nem látták értelmét.

Jelenleg a témák és a résztvevő képviselők számbavételét végzik a bizottság tagjai. Az egyik téma azonban mindenképpen a jogállamiság lesz. A végleges programot a budapesti holland nagykövetség készíti majd el.

2019-ben szintén szerettek volna tájékozódni saját hatáskörben a holland parlament tagjai. Akkor a magyar jogállamiság, a sajtó és a demokrácia helyzetéről érdeklődtek volna, azonban a magyar kormány miatt nem került sor erre. A delegáció törölte a programot, mivel a magyar kormány képviselői nem voltak hajlandók velük találkozni, az egésznek nem látták értelmét.

Hasonló cikkünk:  Házhoz repült a honvédségi gép

Azért is érdekes lesz a látogatás, mert a magyar kormánynak az elmúlt években több vitája is volt a holland kormánnyal. 2019-ben bekérette a holland nagykövetet a Külgazdasági és Külügyminisztérium, mert Mark Rutte miniszterelnök azt mondta, hogy Magyarországon nem tartják be a jogállamiságot. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt állította, hogy Rutte komoly „hungarofóbiában szenved”.

Hasonló cikkünk:  Az év végén, a tavalyi árhoz képest a duplájáért törölhetjük

Ezen a héten pedig Menczer Tamás, a külügy államtitkára hasonló okból azzal vádolta meg Hollandia külügyminiszterét, hogy megtámadta Magyarországot.

via HVG

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...