fbpx

FRISS HÍREK

Megszorítások Kiskunfélegyházán

- Advertisement -

Több kellemetlen megszorítással szembesülnek a kiskunfélegyháziak. Részletes beszámolót tett közzé Csányi József polgármester, hogy milyen döntéseket kénytelen meglépni az önkormányzat a rezsiemelés miatt.

Többek közt a városi uszodát és a könyvtárat december 31-éig korlátozásokkal tartják nyitva, a művelődési központ hétfőtől péntekig 18 óráig tart nyitva. Emellett a Kiskun Múzeumban csökkentett nyitvatartási idő lesz, de a jogszabályi előírások miatt itt még egyeztetések folynak, erről később adnak tájékoztatást. A polgármesteri hivatalban ügyfélfogadási korlátozások nem lesznek. A folyosókat 18, az irodákat 20 fokig fűtik. A bölcsődékben, óvodákban, szociális otthonokban viszont semmi olyan változtatás nem lesz, amit az ellátott gyerekek és idősek megéreznének.

Azonban a menzadíjakat nem kerüli el az emelkedés. Ugyan az áram- és gázfogyasztás megemelkedett díját a szülőknek nem kell kifizetniük, de a két éve változatlan városi étkezési díjakhoz képest a szükséges alapanyagok beszerzési ára két év alatt 51-199 százalék között emelkedett. A megemelkedett alapanyagdíjak mintegy felét átvállalja a város a szülőktől, és megpróbálják kigazdálkodni. A menzákon így 35 százalék körüli térítésidíj-emelésre kell számítani.

Hasonló cikkünk:  A szegedi egyházi sportközpont a megengedettnél jóval melegebb termálvizet enged vissza a szabadba

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...