fbpx

FRISS HÍREK

Rossz bizonyítványt kapott Orbán a HVG olvasóitól

- Advertisement -

A HVG indított szavazást az olvasói körében, ami által rendkívül rosszra értékelték az Orbán Viktor vezette kabinet első néhány hónapos munkáját. Majd 6000 olvasó voksolt, és az elsöprő többség egyáltalán nem elégedett az eredményekkel.

Arra a kérdésre, hogy

„Milyen osztályzatot adna az ötödik Orbán-kormány első száz napjára?”

– az ötfokú skálán a legrosszabb, vagyis az 1-es osztályzatot adott az olvasók nagy többsége. A kérdés apropója, hogy szeptember elsején volt száz napja, hogy hivatalba lépett Orbán Viktor ötödik kormánya, így ez jó alkalom volt arra, hogy összevessék a kormány intézkedéseit a kampányígéretekkel.

A Fidesz éppen azt tette, amivel politikai ellenfeleit a kampányban vádolta: megszorításokat vezetetett be, adókat emelt és új adót vetett ki, továbbá, ha a rezsicsökkentést teljesen nem is törölte el, a kedvezményezettek körét jelentősen szűkítette és mennyiségi korlátozást is bevezetett.

Hasonló cikkünk:  Az Orbán-kormány nem szereti Brüsszelt, mégis EU-s pénzből finanszírozott projekttel dicsekszik

A voksoláson 5887 szavazat érkezett és az adatok összesítése alapján kiderült, hogy az elsöprő többség,

a válaszadók 89,2 százaléka úgy értékelt: az Orbán-kormány első száz napjának teljesítménye 1-es, vagyis elégtelen.

7,2 százaléka adott 2-es, vagyis elégséges osztályzatot, 3-ast, vagyis közepeset 1 százalék, míg 4-est, vagyis jót 0,9 százalék, és végül a teljesen elégedett, emiatt 5-ös, vagyis jeles osztályzatot adó olvasóink aránya 1,6 százalék volt.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...