fbpx
10.9 C
Kecskemét
2023. június 4., vasárnap

FRISS HÍREK

Vásárlókat is érintő változások lesznek a hazai áruházláncoknál

A legnagyobb hazai áruházláncok a rezsiválságos időszakra készülve energiatakarékos intézkedéseket vezetnek be. A vásárlók is érzékelni fognak ezek közül néhányat – a Pénzcentrum portál járta körbe a témát.

A Tesco a vásárlók szempontjából kulcsfontosságú intézkedéseket vezet be, ami a drágulás ütemét is fékezni tudja. Ügyelve arra, hogy az áruházakban dolgozó munkatársaik komfortérzete ne változzon, a fűtési időszakban csökkentik az eladótér hőmérsékletét. A használaton kívüli hűtőkamrákat lekapcsolják, ügyelnek az eladótérben elhelyezett hűtők ajtajainak zárhatóságára, továbbá lekapcsolják a világítást az üzletek zárását követően az eladótérben, a parkolóban, a tető logókkal és totemekkel együtt, valamint a vásárlók érkezése előtt a eladótér világítás fényerejét is csökkentik.

A Lidl újabb és újabb intézkedéseket vezet be annak érdekében, hogy az üzletek és berendezések energia-, döntő mértékben villamosenergia-felhasználását csökkentse. LED világításra cserélték az áruházak és a logisztikai központok teljes világítását. Szintén LED-re cserélték a hűtőbútorok világítását is, mellyel jelenős fogyasztás takarítható meg. Az intelligens épületfelügyeleti rendszernek köszönhetően a bolti világítás jelentős része, valamint a parkolóvilágítás lekapcsol az utolsó vásárló távozása után, míg az utolsó dolgozó távozását követően, az áruház beriasztásakor a maradék világítás is lekapcsol.

Hasonló cikkünk:  A Google Street View esete a vasvillával - frissítve!
Hasonló cikkünk:  Gazdasági nehézségekre panaszkodik a miniszterelnök lánya

Kizárólag hőcserélőkön keresztül működnek a diszkont szellőzőrendszerei. Az új boltoknál VRV hűtő- fűtőberendezéseket alkalmaznak, amelyekkel különböző hőzónákat alakítottak ki funkciótól függően. Logisztikai központjaikban és áruházaikban a technológiai hűtés hulladékhőjét hővisszanyerővel visszaforgatják a csarnokok fűtésére. A bolti mélyhűtők leolvasztását folyamatosan ütemezik, a boltok raktáraiban a használaton kívüli hűtőkamrákat pedig minden esetben lekapcsolják. Elektromos fogyasztásmérőket – almérőket – építenek ki az áruházakban annak érdekében, hogy a fogyasztások folyamatos monitorozásával, ellenőrzésével, a felesleges áramfogyasztást megakadályozzák.

A Spar a hűtőrendszerek hulladékhőjét használja a fűtéshez és használati melegvíz előállításhoz az új és felújításra került áruházak esetében, valamint egyes boltjaiban földhőszivattyút alkalmaz. Szintén alkalmaznak intelligens épületüzemeltetési szoftvert, amely a belső hőmérséklet automatikus szabályozásában játszik szerepet.

via 24.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...