fbpx
14.6 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Álomfal Kiskunhalason

- Advertisement -

Facebook bejegyzésben osztotta meg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, hogy csodálatos festménnyel gazdagodott az intézmény gyermekosztálya. A kórházi folyósóból Álomfal lett Alterné Kiss Olgának köszönhetően, akinek akkor született meg az ötlet, amikor eltöltött egy napot az osztályon. A művésznő az elmentett illusztrációiból mutatott javaslatokat a kórháznak, így is segítve azokat, akik valamilyen okból bekerülnek ide.

„Úgy gondoltam, ezek a padon várakozó, egymással beszélgető állatfigurák megmozgatják majd a gyerekek és talán a szülők fantáziáját is. Miközben az apróságok várakoznak, anyukájuk akár a képen szereplő állatokról is mesélhet nekik történeteket. Emellett az sem elhanyagolható szempont, hogy a vidám figurák megnyugtatják a szorongó, izguló gyerekeket” – mondta el Olga.

Facebook-bejegyzésben így mesélt az alkotás megszületéséről a művész:

„Anyaként tudom, hogy milyen sokat jelent a környezet, akár csak perceket, akár hosszú napokat kell adott helyen eltölteni. Ha a fehérség helyett vidám, színes, csupa-élet történetek jelennek meg a falon. Ha tudsz mihez nyúlni, amikor a kicsidet – és téged is – áthatja a félelem az ismeretlentől. Ezért ajánlottam fel egy teljes napi munkámat kifejezetten egy kórház gyermekosztálya számára.”

A technikáról, amellyel a festményt készítette, így mesélt:

Hasonló cikkünk:  Újabb céggel bővült a Mészáros-birodalom, ezúttal a humán-egészségügyi ellátásba szálltak be

„A színeket nagyon szeretem. Szabad kézzel rajzolom fel a figurákat, a főbb vonalakról ceruzás skiccet készítek, majd színezőpasztás beltéri falfestékkel kitöltöm az alakokat. A színeket, árnyalatokat persze nekem kell kikeverni festés közben.”

Olga megtapasztalta, hogy zajlik az osztály élete, majd miután a munkát befejezte, boldogan és feltöltődve távozott. A művésznő reméli, hogy az osztályon eltöltött időt megkönnyíti a gyerekek és a szülők számára is a festménye, akár derűs perceket is okozva nekik.

via sokszinuvidek.24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...