fbpx
20 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

Az Európa Tanács teljes körű ellenőrzési eljárás alá vonja Magyarországot

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) jelentetésében azt írja, hogy „továbbra is nagyrészt megoldatlanok” a jogállamiság és a demokrácia régóta fennálló problémái Magyarországon. A testület megszavazta, hogy Magyarországot teljes körű ellenőrzési eljárás alá vonja.

A PACE rendszeresen értékeli, hogy a tagállam mennyire tartja tiszteletben az Európa Tanács kötelességeit és kötelezettségvállalásait, valamint párbeszédet folytat a hatóságokkal. Ezek mellett a szervezet két megfigyelője rendszeresen meglátogatja az országot.

Magyarországon a kétharmados törvények széles körű alkalmazása „súlyosan korlátozza a politikai pluralizmust” – írja állásfoglalásában a Közgyűlés George Papandreou és Eerik-Niiles Kross jelentésére alapozva.

A jelenlegi választási keret „nem biztosít egyenlő feltételeket a tisztességes választásokhoz” – állapították meg a közelmúltban bekövetkezett jogi változások és a választási törvényekkel kapcsolatos problémákra utalva. Több ajánlást megfogalmaztak a választásokkal, az igazságszolgáltatással és a médiával kapcsolatban.

Hasonló cikkünk:  Javításra szorul a Szegedre érkezett elektromos buszok fele

Aggodalmát fejezte ki a Közgyűlés azért is, hogy különleges jogrendet alkalmaz a kormány 2020 óta. Az ilyen rendeleteknek „szigorúan szükségesnek, arányosnak és időben korlátozottnak kell lenniük” – mondta a testület.

Hasonló cikkünk:  Mészáros Lőrincék szuperbankja engedte vízre a vadiúj szuperjachtot

via 444.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...