fbpx
5.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Ellenzéki győzelem a II. kerületben tartott időközi választáson

Vasárnap fontos győzelmet aratott Nagy Eszter, aki az ellenzéki pártok támogatásával indult Budapesten, a II. kerületi időközi választáson. Nagy Eszter a szavazatok közel 61 százalékát szerezte meg, míg a fideszes ellenfelére, Bálványkövi Istvánra a választók 36 százaléka voksolt. A Kutyapárt jelöltje viszont a három évvel ezelőtti közel 11 százalék helyett csak 3 százalékig jutott, így lett sokkal nagyobb arányú az ellenzéki győzelem.

Közleményében a Demokratikus Koalíció így reagált: a mai győzelem az elmúlt hónapok legnagyobb ellenzéki győzelme, méltó Tompa János barátunk emlékéhez. Emellett gratuláltak és eredményes képviselői munkát kívántak Nagy Eszternek, és hozzátették, felemelő látni, hogy célba ért Dobrev Klára üzenete, miszerint van alternatíva és van remény.

Júliusban halt meg a 78 éves Tompa János képviselő, a Demokratikus Koalíció kerületi szervezetének vezetője, ezért került sor a szavazásra. A második kerületben 2019-ben Tompa János meggyőző fölénnyel, 49:39 arányban nyert Bálványkövi ellen, de akkor az MKKP-s jelölt is 11 százalék körüli eredményt ért el, ez utóbbi hiányával most még nagyobb arányú lett az ellenzéki győzelem. Itt tehát nem folytatódott az az elmúlt időszakban jellemző trend, hogy az ellenzék sorra vesztett az addig stabilnak tűnő kerületekben, Óbudán, sőt Zuglóban is.

Hasonló cikkünk:  A Szövetség szolidaritását fejezte ki a kecskeméti diáktüntetés kapcsán

Őrsi Gergely, a második kerület polgármestere jogszabályt sértett, amikor névre szólóan küldött ki Nagy Eszter támogatására felhívó leveleket – állapította meg a választási bizottság. A leveleket nem politikusként, vagy magánszemélyként küldte, hanem polgármesterként írta alá azokat, ezzel azt a látszatot keltve, hogy Nagy Esztert az önkormányzat támogatja. Kifogás volt még a levél finanszírozása, és a címlista eredete, azonban ezeket a Bálványkövi által benyújtott kifogásokat a bizottság elutasította.

Hasonló cikkünk:  Egyre kevesebb energia kell a fűtési szezonban a felmelegedés miatt

Őrsi a polgármesterként való szignálással kapcsolatban azt írta: „A levélben is és a beszélgetések során is vállaltam a nevemet és a foglalkozásomat, ellentétben az impresszum nélküli szórólapok gyáva gyártóival és terjesztőivel, vagy éppen a plakátszaggatókkal.” 

A postázással és a címlistával kapcsolatban Őrsi azt közölte, hogy a Magyar Postával kiküldött leveleket ő fizette, a névjegyzéket címenként 3 forintért „névjegyzéki adatszolgáltatás” jogcímen a Nemzeti Választási Irodától szerezte be.

A II. kerületen kívül további helyeken is tartottak vasárnap időközi választásokat, Zebegényben a független Parádi Katalint, Dunaalmáson pedig az ugyancsak független Makay Tibort választották meg, míg Hunyán a fideszes Kiszely Imre győzött.

via Telex

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...