fbpx
0.1 C
Kecskemét
2023. december 7., csütörtök

FRISS HÍREK

Felmérés készült a magyarországi kerékpározásról

- Advertisement -

A Magyar Kerékpárosklub megbízásából „Így bringázik Magyarország 2022” címmel reprezentatív kutatást készített a Medián. A felmérést 3000 fő megkérdezésével végezték, amit az Aktív Magyarország államtitkárság is támogatott.

A fő eredmények azt mutatják, hogy 2018 óta nem regisztráltak érdemi növekedést a kerékpárral közlekedők arányában és a felnőtt lakosság kétharmada kerékpározik, valamint 16 százalékának a kerékpár az elsődleges közlekedési eszköze. A kerékpáros közlekedés a kisebb településeken népszerűbb.

Ha a körülmények jobbak lennének, a nem rendszeresen kerékpározók 31 százaléka biztosan kerékpárral közlekedne a mindennapokban, 46 százalékuk pedig elképzelhetőnek tartja. 2018 óta lassú növekedés látható a kerékpáros infrastruktúrával való elégedettségben, a kerékpárhasználók közel fele úgy érzi, hogy a kerékpáros közlekedésre alkalmas utak számát, állapotát tekintve kedvező változások zajlottak le az elmúlt tíz évben.

Hasonló cikkünk:  Bejelentették az új csok pluszt

A KRESZ módosítására a biztonságosabb kerékpárközlekedésért a válaszadók fele szerint szükség lenne. A válaszadók számára viszonylag fontos, hogy az állam vagy az önkormányzatok a jelenleginél többet költsenek a kerékpáros közlekedési lehetőségek fejlesztésére.

A kutatás eredményei letölthetőek pdf formátumban innen.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...