fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Közeleg az online oktatás a református iskolában?

- Advertisement -

Korábban megírtuk, hogy a Refi fenntartója levélben arról tájékoztatta a diákok szüleit, hogy a rezsiárak emelése miatt október 10-től bezár az uszoda, és az Újkollégium épületét mindennap 18 órakor bezárják. A levélben említést tettek arról is, hogy szükség esetén elrendelhetik az online oktatást is.

Közeleg a távoktatás?

Erre utal az a levél is, amelyet Szenes Mártonné Durucz Anna igazgató küldött minden kollégának, az óraadóknak is, ebben azt kéri, hogy „lépjenek be a TEAMS-be, ellenőrizzék le a csoportjaikat. Ha eltérés van, akkor jelezzék, valamint próbálgassák ki a csoportjaikkal, hogy be tud-e minden diák lépni a csoportba.”

A TEAMS egy olyan program, amely videokonferenciák, csoportos beszélgetések megtartására alkalmas, ennek a segítségével tartották meg online óráikat a pedagógusok a covid időszakában.

Nem örülnek a diákok sem

A távoktatás lehetséges bevezetése a refis tanárok, de a diákok között is ellenérzéseket váltott ki, különösen az érettségire készülő végzősök között fogalmaztak meg tiltakozó megnyilvánulásokat.

Hasonló cikkünk:  "Szerettem volna jobbá tenni az életemet" - két ázsiai vendégmunkással beszélgettünk

Levélben érdeklődtünk az igazgatónál

A levélben foglaltak, vagyis a távoktatás lehetséges elindítása miatt levélben fordultunk az Szenes Mártonné Durucz Annához. Az alábbi kérdésekre szerettünk volna választ kapni az igazgatótól, de válaszok nem jöttek.

A rezsiárak emelkedése miatt mikorra tervezik/mikor várható az online oktatás bevezetése?
A távoktatás elrendelése előtt konzultálnak-e a gimnáziumban dolgozó pedagógusokkal, kikérik-e a véleményüket a döntésről?
Amennyiben mégis elkezdődik az online oktatás, terveik szerint ez meddig tarthat a jelenlegi gazdasági helyzetben?  
A rezsiárak emelkedése nagyságrendileg mekkora kiadás növekedéssel jár a fenntartónak?
Nem tart-e attól, hogy az eddig már sokat online oktatásban is részesült diákok számára hátrányt jelent az újbóli online oktatás az érettségi szempontjából?

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...