fbpx

FRISS HÍREK

Tisztítsd a medencét is egyszerű konyhasóval!

- Advertisement -

Mikor először hallottam egy társaságban a medencetisztításról, el akartam szaladni. Nagyon távol állt tőlem ez a téma. Nem sikerült a szökés, mert – stílusosan persze – éppen egy hajó fedélzetén történt meg velem ez az eset.

Ám utólag egyáltalán nem bántam meg, hogy maradnom kellett. Igazán hasznos és érdekes ismeretekkel lettem gazdagabb. Hiszen a medencetisztítás nagyon is komoly téma. Télen-nyáron lehet már csobbanni a legváltozatosabb környezetben elhelyezett medencékben, és nagyon nem mindegy, hogy az abban lévő vizet hogyan és mivel kezelik.

Kristálytiszta víz igazán egyszerűen és természetesen

A Medence Óriás sóbontó készülékei csuda hasznos találmányok, éppen ezért nagy választékot találhatsz belőlük. Ha azt hallod, hogy medencetisztítás egyszerű konyhasó segítségével, akkor nem kell azonnal arra gondolnod, hogy éppen egy kész átverés show felvételébe csöppentél, és pont te leszel majd a következő ügyeletes áldozat. Nem, a sóbontó berendezés, vagy más néven klorinátor egy nagyon is egyszerű és költségkímélő megoldás arra, hogy kristálytiszta vízben lehessen csobbanni kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A vegyszerezés igazán lágy alternatívája

A konyhasóról mindannyian tanultunk az iskolában. A klór és nátrium ionjainak a nagyon hasznos találkozásából keletkező, ma már hétköznapi és olcsón beszerezhető termék. Mivel a klór nagyon erős fertőtlenítő anyag, igazán sok medencét körbelengi az összetéveszthetetlen illata. Sokan rettentően érzékenyek rá és komoly irritációt jelent, ha nagy koncentrációban találkoznak a vegyszer nyomaival. Nekik különösen kedvező, ha olyan medencevíz-tisztítási módszert alkalmazhatnak, amely kevésbé megterhelő a számukra. A sóbontó készülék alkalmazása pontosan ilyen remek alternatív medencetisztítási módszer.

Hasonló cikkünk:  Március közepétől vízummentesen utazhatunk Kínába

Tisztítás teljesen zárt rendszerben

No, de hogyan is képzeld el a konyhasó, mint medencetisztító működését? A hagyományos vízkezelési eljárásokkal szemben a medencébe nem mi magunk tesszük ilyen esetekben bele a fertőtlenítőszert, a klórt. Magát a jódozatlan konyhasót kell csak beleszórni a vízbe, 3 kilogrammot egy köbméterhez. Ezt követően pedig már a sóbontó készülék elektromos áram segítségével ezt a sós oldatot ionjaira bontja az elektrolízisnek nevezett eljárás segítségével. 

Ekkor is keletkezik ugyan szabad klór, de ez sokkal kisebb megterhelést jelent az arra érzékenyek, főképp a kisgyermekek számára. A víz folyamatosan a sóbontó elektrolizáló celláihoz áramlik, magának a napi szűrési folyamatnak a részeként, és a fertőtlenítés egy teljesen zárt rendszerben történik, kívül a medencén. Maga a folyamat teljesen biztonságos és tökéletesen képes biztosítani, hogy mindig csak kellemes élményeket jelentsen a medencés csobbanás, azaz ne megtelepedett vagy elszaporodott káros mikroorganizmusok, algák, gombák és baktériumok elleni küzdelemről.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...