fbpx
0.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Ausztria háromból csak egy ország csatlakozását támogatja a schengeni övezethez

Karl Nehammer osztrák kancellár szerdán Zágrábban Andrej Plenkovic horvát kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy Ausztria támogatja Horvátország schengeni tagságát, de Romániáét és Bulgáriáét nem.

“Amikor a schengeni térség bővítéséről beszélünk, és egyúttal kritikákat fogalmazunk meg az Európai Bizottság erre vonatkozó terveivel kapcsolatban, figyelembe kell venni azokat a problémákat, amelyekkel Ausztria szembenéz” – mondta a kancellár. Figyelembe véve az útvonalat, amelyen a legtöbb migráns Ausztriába érkezik, Bécs másként fog szavazni az egyes tagjelöltek schengeni csatlakozásáról.

Idén százezer illegális bevándorló kért menedékjogot Ausztriában, akik közül 75 ezret egyetlen uniós országban sem regisztráltak. A horvát hatóságok pontosan meg tudják állapítani, hogy a migránsok mely országokból érkeztek, így teljesítette a feltételeket, azonban Romániának és Bulgáriának problémái vannak a határok védelmével.

Hasonló cikkünk:  Orbán Viktor kőolajvezeték létrehozásáról egyezett meg a szerb elnökkel

„Schengennek akkor van értelme, ha az EU külső határai olyan jól védettek, hogy az övezeten belül nincsenek problémák” – mondta Nehammer. Plenkovic szerint „Horvátország a schengeni övezet majdani tagjaként része a probléma megoldásának, de maga nem jelent problémát”.

Zágráb hajlandó minden uniós tagországnak további tájékoztatással szolgálni, mit tett Horvátország az EU külső határainak védelme érdekében – tette hozzá a horvát kormányfő.

Hasonló cikkünk:  Kedvező kilátásokat jósoltak a magyar gazdaságnak

December 8-án Brüsszelben találkoznak az uniós tagállamok belügyminiszterei, hogy döntsenek Horvátország, Románia és Bulgária schengeni tagságáról. A döntést csak egyhangúan lehet meghozni.

via 24.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...