fbpx
0.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Az Action for Democracy 3 milliárd forintot küldött Magyarországra

Az Országgyűlés honlapján már elérhető a Nemzeti Információs Központ (NIK) rövid tájékoztatója. Új információk olvashatóak az ellenzék tengerentúli támogatásáról.

Sas Zoltán, a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos vezetője kérte, hogy oldják fel egyes részeit annak a titkosszolgálati jelentésnek, amely az Egyesült Államokból az ellenzékhez érkező támogatásokat vizsgálja. Ezt kérte korábban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Márki-Zay Péter, az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje is.

Az Action for Democracy 1 milliárd 848 millió forinttal támogatta a Márki-Zay vezette Mindenki Magyarországa Mozgalmat. A jelentés szerint ebből az MMM mintegy 1,4 milliárd forintot fizetett ki a közösségi médiás ügynökségként működő és tanácsadói feladatokat is ellátó Datadat-csoportnak.

A feloldott részekből kiderül, hogy az AfD ezen felül utalt az Oraculum 2020 Kft.-nek is 1 milliárd forintot. Ebből 324 milliót továbbutalt a DatAtadat Professionalnak, valamint a Datadat Professional maga is kapott még további 148 millió forintot az AFD-től – derül ki az Oraculum jelentéséből.

Az Ezalenyeg.hu nevű ellenzéki propagandalap kiadója az Oraculum 2020 Kft., amelynek tulajdonosa Páva Zoltán, aki dolgozott a szocialistáknak, és akinek édesapja korábban MSZP-s országgyűlési képviselője és Komló polgármestere is volt. A Facebook adatai alapján 227 millió forintot költött hirdetésekre a lap az országgyűlési választást megelőzően.

Hasonló cikkünk:  Milyen praktikus bottartó tartozékok segíthetik a horgászatainkat?
Hasonló cikkünk:  Az éjszaka kivezette a kormány a benzinárstopot - a Mol kutakon 641 forint a 95-ös benzin

Kiderült tehát, hogy több mint hárommilliárd forint támogatást nyújtott az AfD magyarországi civil szervezeteknek, illetve az említett vállalkozásoknak. 

A parlament honlapján elérhető titkosszolgálati tájékoztatóban ez olvasható: „Mivel a politikai pártoknak nyújtott, bárminemű külföldi támogatás mind Magyarországon, mind az EU vezető tagállamaiban tiltott, és költségvetésüket folyamatosan ellenőrzik, tudatos lehetett a külföldi támogatás ezen csatornáinak használata, ami összetettebbé teszi az ügy nemzetbiztonsági vetületét.”

Márki-Zay hangsúlyozza, hogy a költéseket a hat párttal egyeztették, ennek ellenére az ellenzéki pártoknak nem tűnt fel, hogy Amerikából betoltak a kampányba 1,8 milliárd forintot. A jelentésben az is olvasható, hogy egyértelmű kapcsolat mutatható ki az AFD valamint az „Egyesült Államok kormányzata és nemzetbiztonsági közössége különböző szereplői közt.”

via 24.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...