fbpx
4.9 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Egy fideszes nagykőrösi önkormányzati képviselő is számlálja a népet

- Advertisement -

A Telex értesült arról, hogy Nagykőrösön népszámlálási kérdezőbiztosként dolgozik az egyik helyi fideszes önkormányzati képviselő. Ez nem titok a városban – mondta Sebestyénné Angyal Zsuzsanna a lapnak.

Kérdezőbiztosként részt vett már az előző, 2011-es népszámlálásban is, és megtisztelőnek tartja, hogy szerinte ezzel is segíteni tudja a települést. Arra a kérdésre, hogy nem tartja-e összeférhetetlennek a feladatot a képviselői munkájával, Sebestyénné Angyal Zsuzsanna nem válaszolt, hanem átirányította a lapot a Központi Statisztikai Hivatalhoz (KSH) és a nagykőrösi jegyzőhöz.

Egy nagykőrösi család jelezte László Ferencnek, aki az előző önkormányzati választáson az ellenzéki pártokat tömörítő Jobb Nagykőrösért színeiben indult, hogy kérdezőbiztosként is dolgozik egy fideszes képviselő. A család „nem jó szájízzel engedte be otthonába a politikust”, nem értették, miért lehet kérdezőbiztos egy képviselő. László szerint aggályos a dolog, mert szerinte érzékeny adatokhoz juthatnak hozzá. Amúgy is sok összeesküvés-elmélet terjed a népszámlálásról, és ez sem erősíti az emberek bizalmát, tette hozzá.

Hasonló cikkünk:  Rogán Antal adta át néhány éve a közpénzből megtámogatott élményparkot, most végleg bezárt

A KSH azt írta, hogy a települések jegyzői toborozzák és választják ki a kérdezőbiztosokat a KSH által megadott kritériumok alapján. Nagykőrös jegyzője nem válaszolt a Telex cikkének megjelenéséig arra a kérdésre, hogy miért pont az önkormányzati képviselőre esett a választása, milyen kritériumok alapján jelölte ki a kérdezőbiztosokat.

A KSH szerint a kérdezőbiztos szigorú adatvédelmi követelmények betartásával végzi munkáját. Titoktartási nyilatkozatot ír alá, amely szerint „a számlálóbiztosi munkája során tudomására jutott adatokat tilos bármilyen egyéb módon felhasználni, feldolgozni, terjeszteni vagy harmadik személy rendelkezésére bocsátani. Ezen kötelezettségek a megbízási szerződés megszűnése után is hatályban maradnak.” Értelemszerűen a megismert adatokat nem lehet felhasználni saját vagy üzleti célokra.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...