fbpx
3.4 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Gyógytornával és manuálterápiával a térdbántalmak ellen

- Advertisement -

A hideg, ködös, esős idő beköszöntével egyre többen küzdenek mozgásszervi problémákkal. Ide soroljuk a térdfájdalmakat is, amelyek bizony megkeseríthetik a mindennapjainkat. Nem elég, hogy néha tényleg kínzó fájdalmak gyötrik a beteget, de az emiatt kialakult rossz közérzet miatt beszűkül, lekorlátozódik a mozgásunk is. Sajnos ez sem marad következmények nélkül, mivel ha nem mozgatjuk eleget az adott testrészt, a jövőben még erősebb görcsökre számíthatunk.

Miért fáj a térdem és mit tehetek?

A térdfájásnak számos oka lehet, kezdve a túlsúlytól az ízületi gyulladáson át egy régebbi sérülésig. Az sem mindegy, pontosan hol jelentkezik a sajgás, hiszen abból is lehet az esetleges okokra következtetni. Mivel egy meglehetősen kényes testrészünkről van szó, mert viszonylag nagy terhet cipel a saját súlyához képest, ezeket a bántalmakat mihamarabb kezeltetni érdemes. Egy szakképzett gyógytornász nem csak a gerinc betegségeivel foglalkozik, hanem hatékony segítséget tud nyújtani a térdproblémák esetében is. Célja, hogy megoldást találjon a gondra, majd a fájdalom csökkentésével javíthassa a mindennapokban tapasztalt életminőséget, valamint a kezelés során megkezdje az eredeti funkciók visszaállítását.

Hasonló cikkünk:  Tesztelik Kecskeméten a brazil katonai szállító repülőgépet, amelyből kettőt vásárol a honvédség

A gyógytornának több fajtája van, így biztosan megtaláljuk a számunkra legjobb megoldást

A gyógytorna tehát hatékony segítséget tud nyújtani térdfájdalmak esetében is. Egy alapos állapotfelmérés és konzultáció után a gyógytornász a beteg számára leginkább megfelelő kezelést javasolja. A gyógytorna során csökken a kínzó sajgás, valamint a szakemberek nagy hangsúlyt fektetnek a helyes mozgásgyakorlás elsajátítására is. Ez azért különösen fontos, mert egy-egy helytelen mozdulat komoly sérülést okozhat.

A manuálterápia is jelenthet megoldást

A manuálterápia szintén enyhülést hozhat mindenféle mozgásszervi betegségre, így természetesen a térdbántalmakra is. A kezelési módszer eltér a gyógytornától, ami igazából egyfajta edzés, azaz a beteg aktívan részt vesz a gyógyulásában, míg a manuálterápia esetében a páciens passzív, mert a terapeuta külső behatással próbálja megfelelő helyzetbe hozni a testet, illetve annak szerkezetét. Mivel a manuálterápia a nyaki és a hátfájdalom mellett egyéb ízületi gondokkal is foglalkozik, a térdfájást szintén csökkenteni tudja. Ami általában nagyon vonzó, hogy a kezelés fájdalommentes és szinte azonnali enyhülést ígér. Minden esetben fontos, hogy szakemberek a mozgásszervi bántalmak okait alaposan feltérképezzék, hogy a megfelelő kezelési módszert találhassák meg rá.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...