fbpx
0 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Kecskeméti diákok a Nemzeti Tudósképző Akadémia Nobel-díjas találkozóján

- Advertisement -

A Nemzeti Tudósképző Akadémia létrejöttének és működésének fő célja azon tehetséges középiskolás és felsőoktatásban tanuló diákok támogatása, akik érdeklődnek az orvosbiológiai kutatások iránt, tudományos tevékenységet folytatnak. A Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány által működtetett intézmény folyamatosan szervez találkozókat, ahol Nobel-díjasok, szakmai kiválóságok és a tehetséges diákok vesznek részt.

A konferencia kiemelt vendége Roska Botond volt

2022. november 10-12. között került sor a XIX. Nobel-díjasok és tehetséges diákok találkozójára, ahol a konferencia kiemelt vendége ezúttal Roska Botond neurobiológus, a bázeli Institute of Molecular and Clinical Ophthalmology Basel (IOB) igazgatója volt, aki „A tudományos felfedezés elemei” című előadásában elmondta, hogy két évtizede foglalkozik a látás mechanizmusának megértésével. Roska professzor kiváló eredményeket ért el sokéves kutatásának köszönhetően, alapötlete ténylegesen működik a gyakorlatban is, vagyis sikerrel járt vak emberek látásának valamilyen szintű visszaadásában. A professzor előadása mellett számos egyetemi mentor különböző rendkívül izgalmas kutatásaiba nyerhettek betekintést a konferencia résztvevői.

Hasonló cikkünk:  Több mint 700 feladatellátási helyen nincsen védőnő

Kecskeméti diákok is voltak az eseményen

A Katona József Gimnáziumot Halász Gergely, Csőszi Kristóf, Kósa Edina és Szeles Ármin, a Református Gimnáziumot Lengyel Adrien és Nagy Anna tanárok, valamint Bíró Boglárka, Bartos Sára, Tálas Regő, Lakó Dávid, Dinka Zétény, Farsang Kata tanulók képviselték.

Az eseményen megjelent diákok tagjai a területi Nemzeti Tudósképző Akadémiának, és biológiából kimagasló tevékenységet folytatnak, emellett az angol nyelvtudásuk is kiváló (a tudományos előadások angolul zajlanak).

Érdekes programok várnak a diákokra

A Nemzeti Tudósképző Akadémia kecskeméti területi központjának aktuális rendezvénye Csont Tamás professzor előadása a szívizom stresszadaptációjáról, a jövő héten pedig szívboncolási gyakorlaton vehetnek részt programban résztvevő diákok.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...