fbpx
9.2 C
Kecskemét
2023. április 2., vasárnap

FRISS HÍREK

Kulturális este a zsidó tigris otthonában – Jövőhéten lesz a JudaKecs

November 24-én tartják a következő civil szervezésű zsidó kulturális estét. A JudaKecs a Magyar Fotográfiai Múzeumban és a Beszélő Köntösben kerül megrendezésre. Paal Emese főszervező és segítői ismét különleges ízekkel, színes programokkal készülnek, és minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Akár az első, szeptemberi alkalom, a következő JudaKecs is az elfogadásról, a zsidó élet bemutatásáról és a különböző kultúrák találkozásáról fog szólni. Libor Zoltán lesz az est moderátora, aki közvetíti a JudaKecs pozitív üzenetét és ennek szellemiségében fogja össze az irodalmi, történelmi, zenei előadásokat:

A vendégek 18.00 órától a Fotográfiai Múzeumban találkozhatnak Steiner Zsófival, az Egység Magazin főszerkesztőjével, Germán Vanda verselővel, Cseh Viktor kultúrtörténésszel és Asher Faith budavári rabbival.

A Beszélő Köntösben Falusi Mariann és Móser Ádám koncertje zárja az estét 21.00 órai kezdéssel.

A résztvevők egy welcome drink elfogyasztását követően ismét kóstolót kaphatnak majd a zsidó konyha remekeiből is.

Hasonló cikkünk:  Galambos Lajos nem luxusba kerülne, ha bevonulna a börtönbe

Az összefogás és elfogadás fontosságát ezúttal a helyszín is hangsúlyozza. A Magyar Fotográfiai Múzeum az egykori ortodox zsinagóga restaurált épületében kapott helyet 1991-ben. A közel 40 évig üresen álló zsinagóga már csupán a hitközség emlékét őrizte akkor. Ez az épület és a Rákóczi úton található egykori zsinagóga is a kecskeméti zsidóság szomorú történelméről mesél.

Hasonló cikkünk:  Finta József reakciója: "szándéktalan hiba esetében nincs szükség bocsánatkérésre"

Reméljük, november 24-én egy kicsit közelebb kerülhetünk a ma is élő zsidó kultúrához a Fotográfiai Múzeum különleges épületében, az egyedülálló zsidó tigris, szarvas, oroszlán és sas képe alatt.

A belépés regisztrációhoz kötött, regisztrálni a judakecs@gmail.com email címen, vagy a +36-20-565-58-44-es telefonszámon lehet. Belépő az összes programra: 5000.- Ft, amiből a szervezők ismét támogatni kívánják a Védőháló Karitatív Egyesület munkáját is. További részleteket és friss híreket az esemény Facebook oldalán találunk.

Az első JudaKecsről készített beszámolónk itt olvasható.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...