fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Milyen praktikus bottartó tartozékok segíthetik a horgászatainkat?

- Advertisement -

Melyik típusú bottartó tartozékok beszerzése és használata jöhet szóba akkor, amikor egy-egy speciális horgászatra készülünk? Mi mindent segíthetnek elő egyáltalán ezek az eszközök? A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk majd kiemelten.

A bottartó tartozékok fontossága, ha csónakból történik a horgászat

Csónakból horgászva ugyebár nem reális elképzelés a hagyományosnak tekinthető leszúrós bottartók használata. Az sem feltétlenül megnyugtató viszont, hogy csak úgy a csónak peremére tegyük le a bevetett pálcákat.

Már csak emiatt is lehet indokolt szemügyre venni például a Fishinda webáruház bottartó tartozékok szempontjából elérhető megoldásait. Ugyanis viszonylag egyszerűen található olyan eszköz, amelyet pillanatok alatt a csónak pereméhez lehet rögzíteni.

Még akkor is biztos megoldást nyújtva, amikor mondjuk harcsára horgászva benne van a pakliban egy-egy kapitális példány megakasztása. Vagyis nem kell a kellemetlen botvesztés miatt aggódni, a peca gond nélkül és kellő hatékonysággal működhet.

A stégre sem árt gondolni

Stégről horgászni roppant mód kényelmes dolog. Feltéve, ha arról is gondoskodni tudunk, hogy a bevetett botokat stabil, könnyen hozzáférhető pozícióban sikerüljön letenni. Pláne, hogy ugyebár ezen a téren sem működik a normál leszúrós módszer.

Hasonló cikkünk:  Indul a szezon, Szolnokon már ugranak a honvédség ejtőernyősei

Ezekre a helyzetekre találták ki az elképesztően hasznos, stégre csavarozható adaptereket. Amelyekbe – ha megvagyunk a csavarozásával – már viszonylag egyszerű feladat beleerősíteni a gondosan bekészített tartót.

Még akkor is, ha nemcsak egy, hanem akár több peca bevetésével történik maga a folyamat. Mindössze arra kell odafigyelni, hogy a leszúrható adapterek számát precízen a bevetni kívánt eszközökhöz sikerüljön igazítani.

Egyéb helyzetek, amikor szintén jól jöhetnek a különféle tartozékok

Tartozéknak számítanak a gyakorlatban a különböző speciális bottartó fejek is. Amelyek nagyban növelhetik a peca hatékonyságát akkor, ha a standard módszerektől eltérően szeretnénk elérni a sikeres halfogást.

Ennek az egyik lehetséges forgatókönyve a versenykörülmények között kivitelezett feeder horgászat. Amely nagyban megköveteli speciális bottartó fej használatát. Így gyorsabban, illetve hatékonyabban kivitelezhető a dobásokat követő szerelék beállítása.

Hasonlóképp előnyös lehet az eszközök között tudatosan választani akkor, amikor bojlis horgászatra kerül sor. Pláne, ha a megszokott kettő botos peca helyett három szereléket szeretnénk egyszerre bevetni. Ha ennek alapján gondoskodunk előre a tartozékok rendelkezésre állásáról, a horgászat flott kimenetele is biztosított lehet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...