fbpx
23.5 C
Kecskemét
2023. szeptember 21., csütörtök

FRISS HÍREK

Spórolás mind fölött – Orbán engedi, hogy az önkormányzatok korlátozzák a közvilágítást

Az önkormányzatok képviselő-testületei, közgyűlései felhatalmazást kapnak, hogy a település közvilágításának időtartamával, illetve mértékével kapcsolatos kérdéseket rendeletben szabályozzák. A szerda esti Magyar Közlönyben jelent meg az Orbán Viktor által aláírt friss rendelet.

A villamosenergia-vásárlási vagy villamosenergia-vételezési szerződés mindazon rendelkezése semmis, amely a közvilágítással kapcsolatos közbiztonsági kérdésben bármely szerv vagy hatóság jóváhagyását vagy véleményének beszerzését írja elő – áll a rendeletben.

„Elképzelhető, hogy éjfél és hajnali négy között nem lesz közvilágítás egyes kistelepüléseken, ha az érintett önkormányzatok nem kapnak valamilyen kompenzációt a rezsicsökkentés utáni időszakban” – mondta még nyáron a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke az InfoRádiónak. Azután nyilatkozta ezt, hogy a kormány bejelentette a települések piaci áron való árambeszerzését.

A jogi szabályozás nem volt egyértelmű a közvilágítás korlátozása területén. Polics József, Komló polgármestere azt mondta, hogy ha éjjeli időszakban kapcsolnák ki a közvilágítást, akkor vagy kijárási korlátozással vagy erősebb rendőrségi és polgárőri jelenléttel lehetne megoldani.

Hasonló cikkünk:  Ezen a héten másodszorra is emelkednek az üzemanyagárak

A friss közlemény azért kitér arra is, hogy a közvilágításra vonatkozó helyi működési rendet természetesen a közbiztonsági, vagyon- és személyvédelmi, valamint közútbiztonsági szempontokra figyelemmel kell megalkotni.

Hasonló cikkünk:  Több tízmilliós támogatást kapnak az önkéntes tűzoltók

via Telex

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...