fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Vita volt az Európai Parlamentben az uniós milliárdokról

- Advertisement -

A Magyarországnak járó uniós forrásokról tartottak vitát az Európai Parlamentben hétfőn. Másfél perces időkerettel több, mint 30 felszólaló követte egymást, az idő rövidsége miatt elég tömény adagokban ment a szóváltás.

Hárman szólaltak fel a magyar kormány részéről, Deutsch Tamás, Hidvéghi Balázs és Hölvényi György. Mondandójuk ugyanaz volt: a baloldal a valódi problémák megoldása helyett Magyarországot gyalázza.

„Minden vád, amivel Magyarországot évek óta támadják, csak ócska hazugság volt!” – foglalta össze a fideszesek mondandóját Hidvéghi. Ezután kijelentette, hogy a magyar kormányt támadók rögeszmés politikai bohócok.

Cseh Katalin, Ujhelyi István, és Molnár Csaba kapott szót a magyar ellenzék képviseletében. Mondandójuk lényege az volt, hogy Orbán és oligarchái ellopják az EU pénzét, amit a magyar embereknek szán az Unió.

Lara Wolters, holland képviselő egy kirúzsozott disznó költői képét festette le, mondván, a disznó a magyar korrupció, a rúzs meg a kormány ígéretei. Ilyen tempóban támadták, vagy vették védelmükbe a magyar kormányt a további felszólalók.

Hasonló cikkünk:  A magyarok többsége szerint előnyös az EU-tagság

Összegzésként Didier Reynerds igazságügyi biztos azt mondta, a magyar helyzet továbbra is aggasztó, és az eddigi problémákat súlyosbítja a szankcióellenes nemzeti konzultáció is – különösen azért, mert Magyarország a többi tagállamhoz hasonlóan amúgy jóváhagyta a szankciókat.

Elvileg december 6-án döntenek a tagállamok arról, hogy a 7,5 milliárd eurónyi uniós forrást megkapja-e Magyarország, vagy az továbbra is felfüggesztve marad. A helyreállítási alapokra vonatkozó magyar terv értékelése is a végefelé jár, ez egy másik, 5,8 milliárd eurós, vissza nem térítendő támogatást jelent. Ennek a fő feltétele az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállítása.

via Telex (EUrológus)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...