fbpx
0.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Vita volt az Európai Parlamentben az uniós milliárdokról

A Magyarországnak járó uniós forrásokról tartottak vitát az Európai Parlamentben hétfőn. Másfél perces időkerettel több, mint 30 felszólaló követte egymást, az idő rövidsége miatt elég tömény adagokban ment a szóváltás.

Hárman szólaltak fel a magyar kormány részéről, Deutsch Tamás, Hidvéghi Balázs és Hölvényi György. Mondandójuk ugyanaz volt: a baloldal a valódi problémák megoldása helyett Magyarországot gyalázza.

„Minden vád, amivel Magyarországot évek óta támadják, csak ócska hazugság volt!” – foglalta össze a fideszesek mondandóját Hidvéghi. Ezután kijelentette, hogy a magyar kormányt támadók rögeszmés politikai bohócok.

Cseh Katalin, Ujhelyi István, és Molnár Csaba kapott szót a magyar ellenzék képviseletében. Mondandójuk lényege az volt, hogy Orbán és oligarchái ellopják az EU pénzét, amit a magyar embereknek szán az Unió.

Lara Wolters, holland képviselő egy kirúzsozott disznó költői képét festette le, mondván, a disznó a magyar korrupció, a rúzs meg a kormány ígéretei. Ilyen tempóban támadták, vagy vették védelmükbe a magyar kormányt a további felszólalók.

Hasonló cikkünk:  Lezárult az Integritás Hatóság elnökének és elnökhelyetteseinek kiválasztási eljárása - ők lesznek azok

Összegzésként Didier Reynerds igazságügyi biztos azt mondta, a magyar helyzet továbbra is aggasztó, és az eddigi problémákat súlyosbítja a szankcióellenes nemzeti konzultáció is – különösen azért, mert Magyarország a többi tagállamhoz hasonlóan amúgy jóváhagyta a szankciókat.

Hasonló cikkünk:  Orbán már a háború előtt látta Putyinon, hogy baj van

Elvileg december 6-án döntenek a tagállamok arról, hogy a 7,5 milliárd eurónyi uniós forrást megkapja-e Magyarország, vagy az továbbra is felfüggesztve marad. A helyreállítási alapokra vonatkozó magyar terv értékelése is a végefelé jár, ez egy másik, 5,8 milliárd eurós, vissza nem térítendő támogatást jelent. Ennek a fő feltétele az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállítása.

via Telex (EUrológus)

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...