fbpx
5.8 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A 24.hu tulajdonosa szerint a korábbiakhoz képest is nagyobb fenyegetéssel, nyomásgyakorlással néz szembe

- Advertisement -

A Politico készített interjút Varga Zoltánnal, a 24.hu tulajdonosával, aki arról beszélt, hogy Orbán Viktor szövetségesei megpróbálták megvenni a lapjait (a Centrál Médiacsoporthoz tartozó újságokat), megvonták tőlük az állami cégek hirdetéseit, és a Pegasus kémfegyverrel is célba vették.

Azon kevés médium közé tartozik a 24.hu, ami a leglátogatottabbak között van, emellett a legolvasottabb hazai újságok közé is tartozik. A leglényegesebb viszont, hogy nem áll függő viszonyban sem a NER-rel, sem más pártpolitikai szerveződéssel.

A korábbiakhoz képest is nagyobb fenyegetéssel, nyomásgyakorlással néz szembe Varga, mivel továbbra sem adja oda a médiaportfólióját kormányközeli köröknek. Több év börtön várhat rá, miután a NAV nemrég egy büntetőügy gyanúsítottjaként hallgatta ki őt.

A nyomozók azt feltételezik, Varga az egyik hozzá köthető, lényegében EU-s pénzből létrehozott cég áron aluli eladásával több mint félmilliárdos kárt okozhatott az uniós költségvetésnek – írta ezt korábban a kormányhű Magyar Nemzet – amely nagyon hamar tudomást szerzett a NAV-nyomozásról.

Hasonló cikkünk:  Luxushotel helyett betontorzót kaptak a szolnokiak

„Teljesen ártatlan vagyok” – mondta a Politicónak Varga, aki állítja, hogy a vizsgálat alaptalan. Varga szerint a mostani „vizsgálat” is része a hosszú ideje tartó, a fogyatkozó szabad hangok elhallgattatására irányuló törekvésnek, amely az elmúlt évtizedre jellemző volt.

„Ez 20 százalékban nekem szól, de 80 százalékban a magyar elit minden tagjának szánt üzenet” – mondta Varga. Lényegében nem róla van szó, mert szerinte azt üzenik: „Ha nem vagy velünk, és ha kinyitod a szád, akkor megtorlás következik”.

Beszámolt az üzletember a kormányhoz közel álló személyek hívásairól és üzeneteiről is, akik befolyásolni akarták a 24.hu tartalmát. „Megkerestek minket, hogy »ezek nem jó cikkek, ezeket le kell venni«” – emlékezett vissza. „Erre mi azt válaszoltuk, hogy »ezeket nem tudjuk levenni«.”

Varga úgy véli, a magyar kormány „a török és az orosz utat” követi.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...