fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A labdarúgó VB a nagy futballnemzetek nélkül

- Advertisement -

A 2022-es Qatarban megrendezésre kerülő labdarúgó világbajnokság nem az elvártak szerint alakult. Bár hogyan is beszélhetnénk elvárásokról, ha ez a sportesemény eddig minden tekintetben rendhagyóra sikerült? Vegyük példának okáért az időpontot! November vége, december eleje nem éppen a megszokott ahhoz, hogy a különböző meccseket nyomon kövessük, nem beszélve arról, hogy a játékosok lejátsszák. Hiszen mindenki tudja, hogy a formaidőzítés milyen fontos egy ilyen világversenyen. Mi pedig hozzászoktunk a nyári világbajnokságokhoz. A helyszín lehet érdekes, de Qatar nem bizonyult alkalmasnak egy hagyományos időpontban lejátszott vb helyére, mivel a hőséget nem bírja mindenki kifogástalanul, azaz ez is rányomhatja a bélyegét a teljesítményre. Egy szó mint száz, Qatar joggal pályázhat minden idők legszokatlanabb világbajnokságára.

Hol vannak a nagy futballnemzetek?

A qatari világbajnokság nyitómeccsét Ecuador és Qatar játszotta, melynek kimenetele talán szinte borítékolható volt, mivel Qatar először vesz részt világversenyen. Így természetesen nem vártuk el tőlük a döntőt és senki nem lepődött meg, amikor hamarosan búcsúztak a világbajnokság élvonalától. Míg ez az eredmény majdhogynem magától értetődőnek számított, nehéz megmagyarázni, ami a csoportmérkőzések során történt. A tény, hogy Olaszország zsinórban másodszor ki sem jutott a világbajnokságra, már eleve furcsává teszi a vb fogadtatását. Na, de mi történt Németországgal és Belgiummal, akik nem jutottak a nyolcaddöntőbe sem? Nagy valószínűséggel senki nem fogadott volna az unibet magyarország oldalán a katari együttes csoportelsőségére, de Németországot bizonyára az élbolyba várták a hozzáértők.

Tovább alakul a furcsaságok vb-je

Ennek a világbajnokságnak a keretein belül olyan futballsztárok lépnek pályára, mint például Lionel Messi Argentína színeiben és Cristiano Ronaldo Portugália válogatott játékosaként. Az argentín legenda az 1000. mérkőzésén van túl, amelyen 789 gólt lőtt. Ronaldo teljesítményére azonban egyre többen tesznek negatív megjegyzéseket. Sőt az is elhangzott, hogy nem érdemli meg, hogy a kezdő csapatban legyen. Láthatóan az utóbbi időben nem találja a helyét. A csoportkörök után a nyolcaddöntő sem szűkölködik meglepetésekben. A lengyelek és a franciák egymás ellen vívott csatájában a franciák menetelhetnek tovább, de azért biztosan állíthatom, hogy nem sokan számítottak Japán, Dél-Korea és Marokkó jelenlétére a legjobb tizenhat között. Azért kezd alakulni az összkép, hiszen Argentína, a szintén nagy múlttal rendelkező futballnemzet kiejtette Ausztráliát, valamint a címvédő franciák sem hibáztak. A sokak számára esélyesnek vélt Brazília szintén magabiztosan játszik. A negyeddöntő összetétele tehát egy részében várható volt, más részében viszont meglepetéseket tartogat.

Hasonló cikkünk:  Utánpótlás férfi kéziválogatott találkozót rendeztek Lakiteleken

Egyértelmű, ki fogja megnyerni a 2022-es labdarúgó világbajnokságot?

Ember legyen a talpán, aki mindezek után le meri fogadni a 2022-es Qatarban rendezett labdarúgó világbajnokság aranyérmesét. Érdekes és rendhagyó, hogy röviddel karácsony előtt, december 18-án rendezik majd a mérkőzést, melynek végén valamelyik válogatott felállhat a dobogó legfelső fokára. A címvédő ezúttal Franciaország. Ez az utolsó meccs állítólag a nyolcvanezer férőhelyes Lusail Stadionban kap helyet. Mindenesetre bármilyen furcsa is, az idei adventi időszakban a foci dominál a sportesemények között, s nem ritka, hogy a családi hangulatos este folyamán nem karácsonyi dalok csendülnek fel a rádióban, hanem a meccs a televízió képernyőjén. Rendhagyó, szokatlan, leginkább ilyen jelzőkkel illethetnénk ezt az idei világbajnokságot. Lehet, hogy december 18-án ugyanennyire meglepődünk, amikor kiderül, ki nyeri az idei világversenyt?

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...