fbpx

FRISS HÍREK

A szentesi kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya is bezár, Kecskemétre is átirányítják a betegeket és kismamákat

- Advertisement -

Hódmezővásárhelyre, Szegedre és Kecskemétre irányítják januártól a betegeket és a kismamákat, mivel kevés a szakorvos a szentesi kórház Dr. Bugyi István Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán.

A Szentesen és a környékén élő nők Facebook-közössége már az ősszel attól tartott, hogy 2023 januártól orvoshiány miatt be fogják zárni az osztályt. Az édesanyák hónapokon át próbáltak Szentesre hívni orvosokat, a csoport tagjainak ismeretei szerint évente mintegy nyolcszáz kisbaba született Szentesen, és az anyák többsége nagyon elégedett volt az ellátással.

December 21-én jelent meg a Szentesi szülészetért nevű Facebook-csoport oldalán a kórház hivatalos közleménye, amelyből kiderül, hogy 2023. január 1-től a fekvőbetegek ellátása az osztályon szünetel, a betegeket, illetve a kismamákat Hódmezővásárhelyre, Szegedre és Kecskemétre irányítják át, a szállításukat az Országos Mentőszolgálat végzi.

Hasonló cikkünk:  A hirdetőtáblák és a politikai reklámok is napirendre kerülnek a közgyűlésen

Az osztály bezárásának oka a szakorvosok hiánya – áll a kórház saját oldalán kiadott közleményben. A térségben mintegy 60 ezer ember maradhat gyorsan elérhető szülészet és nőgyógyászat nélkül. Hódmezővásárhelyre fél óra alatt, Szegedre és Kecskemétre egy óra alatt tudnak eljutni a kismamák és a szülő nők. Előfordulhat, hogy egy évben több száz nő is a mentőautóban, útközben fogja majd megszülni a gyermekét, aminél sokkal biztonságosabb lenne a kórházban világra hozni a kisbabákat.

via Telex

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...