fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Az NMHH elnöke szerint fontos a digitális írástudás fejlesztése

- Advertisement -

Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a digitális szakpolitikai kérdések köré szervezett spanyolországi miniszteri találkozón beszélt arról, hogy mi minden változást tart fontosnak az interneten.

Koltay a „Creating a safer online environment” című panelbeszélgetésen kifejtette, hogy „az online platformok szabályozása során különös figyelmet kell fordítani a gyermekekre”. A prioritások között szerepel például globális közösségimédia-platformok önkényes tartalommoderálásával szembeni védelem, valamint az, hogy a tartalommenedzsmentet végző algoritmusok átláthatóvá váljanak. Ezzel összefüggően, szintén kulcsfontosságú területként szólt a digitális írástudás és a médiaértési központok fejlesztéséről is.

Szükség lenne a szülők számára elérhető felügyeleti és szűrőszoftverekre az elnök szerint, azokat az új digitális környezethez kell adaptálni. Tiltani és ellenőrizni kell a megtévesztő kereskedelmi gyakorlatokat, a tisztességtelen reklámok és a gyermekek számára káros online tartalmak szűrését is el kell végezni, a fogyasztásra való ösztönzésüket pedig korlátozni kell.

Hasonló cikkünk:  Eltűnhetnek a közterekről az illegális óriásplakátok

Koltay megemlítette a kikényszeríthetőség hiányát a digitális tartalmak szabályozási kihívásai között. A digitális szolgáltatásokról szóló európai uniós rendelet (DSA) értelmében a globális közösségimédia-platformok elleni eljárások a letelepedés helye szerinti joghatóság alá kerülnek, ami limitált mozgásteret ad a célországok érintett szabályozó hatóságainak.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...