fbpx
6.4 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Elhunyt Ujhidy Tibor, akinek a neve összeforrt a Kecskeméti Spartacus Sportkörrel

“Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, tisztelték, hogy küzdelmes és munkás életútja végén, türelemmel viselt, hosszú és fájdalmas betegség után Ujhidy Tibor 2022.12.20-án elhunyt” – tudatta a gyászoló család. Temetésére a Kecskeméti Köztemetőben kerül sor 2023. január 6-án.

Ujhidy Tibort a legtöbben a sporton keresztül ismerték, egész életét betöltötte az asztalitenisz iránt érzett szeretete. 1965-ben, tízévesen lett először igazolt sportoló, míg két évvel később már a Spartacus Sportkörben versenyzett. Egyesülete később megszűnt, 1987-ben azonban a klubot Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér néven újjászervezte. Szakosztályvezetőként, majd ügyvezető elnökként az ország meghatározó asztalitenisz egyesületét építette fel – több Eb-érem, közel száz magyar bajnoki érem, Extra Liga csapatbajnoki és Szuper Liga nemzetközi kupában elért 1-3. helyezések jelzik a sikereit.

Hasonló cikkünk:  Pénzbüntetést és szektorbezárást kapott a KTE
Hasonló cikkünk:  Éjszakai forgatag: Ingyenes sportbajnokság lesz pénteken

Igazi közösségépítő volt és számos sportrendezvény szervezője: Sportkarácsony, Kecskemét Városi Sportnap, Kecskeméti Sportbál, Kecskeméti Nagy Sportágválasztó, Éjszakai Forgatag. A Kecskemét-Rüsselheim testvérvárosi sportkapcsolatok egyik szervezője. A Sportegyesületek Országos Szövetségi elnökségi tagja, majd alelnöke, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnökségi tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja. 1999-ben Kecskemét Sportjáért Díjjal tüntették ki. (Hirös Naptár)

A Kecskeméti Spartacus jövőre ünnepli 70 éves évfordulóját, amiről néhány hete írtunk.

Kecskeméti Spartacus, több, mint ping-pong

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...