fbpx

FRISS HÍREK

Helikoptert is bevetettek az embercsempész elfogásához Bugacnál

- Advertisement -

December 13-án késő este Bugacnál a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja megállított egy magyar rendszámú Volkswagen Caddy-t. A sofőr a megállás után kiszállt a kocsiból és elmenekült a rendőr elől úgy, hogy futás közben még az éppen az útjában álló szolgálati autó motorháztetejére is felugrott.

A menekülés oka is kiderült hamarosan, hiszen a sofőrön kívül hét határsértő utazott. Ők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Bevetettek minden erőt és eszközt a rendőrök a férfi felkutatásában, még a Készenléti Rendőrség eszközparkjába tartozó helikoptert is. Meg is lett az eredmény, mert alig két óra múlva – nagyjából másfél kilométerre az igazoltatás helyétől – az egyenruhások elfogták az embercsempészéssel gyanúsítható grúz férfit.

Hasonló cikkünk:  Nyárlőrinc-Lakitelek szomszédvári rangadó lesz vasárnap

A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek nyújtott segítséget fizettségért azért, hogy azok Nyugat-Európába juthassanak. Előállították, majd őrizetbe vették a 30 éves bűnelkövetőt, vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A migránsokat a meghallgatásukat követően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

via police.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...