fbpx
17 C
Kecskemét
2023. március 20., hétfő

FRISS HÍREK

Januártól több kedvezmény is illeti a 30 évnél fiatalabb anyákat

Vissza nem térítendő gyermektámogatás, amely a hallgatói hiteltartozások kifizetésére fordítható, és személyi jövedelemadó mentesség jár januártól a harminc év alatti anyáknak – jelent meg a kormányrendelet, valamint jelentette be Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs minisztérium családokért felelős államtitkára a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Az államtitkár szerint az szja kedvezménnyel is ösztönöznék a gyerekvállalást, továbbá a kormány szeretné elérni, hogy több pénz maradjon a családoknál. A döntés előzménye, hogy egy éve szja-mentességet kaptak a 25 évnél fiatalabb munkavállalók, három éve pedig a négy-, vagy többgyerekes nők.

A gyermektámogatásban a rendeletmódosítás szerint azok a korhatárt el nem érő nők részesülhetnek majd, akiknek felsőoktatási tanulmányaik alatt, illetve annak sikeres befejezését, tehát az oklevél megszerzését követő két éven belül gyermekük születik, illetve gyereket fogadnak örökbe.

Hasonló cikkünk:  A Boston Consulting Group szakértője szerint kevés ennyi orvos ennyi betegre Magyarországon

A támogatás megszerzéséhez a Diákhitel szervezethez kell benyújtaniuk kérelmüket az erre a célra készített nyomtatványon, a saját gyerekük megszületését, vagy az örökbefogadást engedélyező határozat véglegessé válását követő 60 napon belül.

Hasonló cikkünk:  2021-ben majdnem annyit költött magára a kormány, mint óvodákra

A kormány tervei szerint a családtámogatási rendszer újabb elemekkel bővülése több tízezer nőt érinthet, akik nemcsak az adófizetés alóli felmentésre, hanem minden más családtámogatási formára, például a családi adókedvezményre, a babaváró támogatásra, és a gyermekgondozási díjra, vagyis a gyedre is jogosultak.

via Telex, Telex

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...