fbpx

FRISS HÍREK

Januártól több kedvezmény is illeti a 30 évnél fiatalabb anyákat

- Advertisement -

Vissza nem térítendő gyermektámogatás, amely a hallgatói hiteltartozások kifizetésére fordítható, és személyi jövedelemadó mentesség jár januártól a harminc év alatti anyáknak – jelent meg a kormányrendelet, valamint jelentette be Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs minisztérium családokért felelős államtitkára a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Az államtitkár szerint az szja kedvezménnyel is ösztönöznék a gyerekvállalást, továbbá a kormány szeretné elérni, hogy több pénz maradjon a családoknál. A döntés előzménye, hogy egy éve szja-mentességet kaptak a 25 évnél fiatalabb munkavállalók, három éve pedig a négy-, vagy többgyerekes nők.

A gyermektámogatásban a rendeletmódosítás szerint azok a korhatárt el nem érő nők részesülhetnek majd, akiknek felsőoktatási tanulmányaik alatt, illetve annak sikeres befejezését, tehát az oklevél megszerzését követő két éven belül gyermekük születik, illetve gyereket fogadnak örökbe.

Hasonló cikkünk:  Elindult Magyar Péter mozgalma, a Talpra Magyarok Közössége

A támogatás megszerzéséhez a Diákhitel szervezethez kell benyújtaniuk kérelmüket az erre a célra készített nyomtatványon, a saját gyerekük megszületését, vagy az örökbefogadást engedélyező határozat véglegessé válását követő 60 napon belül.

A kormány tervei szerint a családtámogatási rendszer újabb elemekkel bővülése több tízezer nőt érinthet, akik nemcsak az adófizetés alóli felmentésre, hanem minden más családtámogatási formára, például a családi adókedvezményre, a babaváró támogatásra, és a gyermekgondozási díjra, vagyis a gyedre is jogosultak.

via Telex, Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...