fbpx

FRISS HÍREK

Kásler Miklós túlköltekezett a magyarság kutatásában

- Advertisement -

A Magyarságkutató Intézet 2021-re előirányzott költségvetési kiadásai év közben 1,315 milliárd forintról 3,017 milliárdra nőttek, de végül „csak” 1,808 milliárdot költöttek, azaz félmilliárd forinttal haladták meg a tervezett összeget – derült ki a tavalyi zárszámadásból.

2021-ben hat projektet irányoztak elő, köztük Mátyás király azonosítását, a hun fejedelmi sírok felkutatását Mongóliában és a Kárpát-medence népességének archeogenetikai vizsgálatát. Továbbá 29 kiadvánnyal gazdagították a magyarságot, valamint rendeztek még három kiállítást és 16 tudományos konferenciát. A személyi juttatásokra szánt összeg 523,8 millió forintról év végére 847,9 millió lett.

A 2019-ben maga alapította Magyarságkutató Intézet élére néhány hete nevezték ki Kásler Miklóst, volt emberierőforrás-minisztert tiszteletbeli elnöknek. Az intézet célja a magyarság eredete és őstörténete kutatása, az EMMI irányítása alá tartozott.

Hasonló cikkünk:  A jelek szerint Orbán Viktor politikai őrségváltásra készül

Via 444 bővebben az mfor.hu oldalán olvashat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...