fbpx

FRISS HÍREK

Kunhalmi Ágnes szerint csak előválasztással lehet majd 2024-ben eséllyel indulni

- Advertisement -

Az MSZP társelnöke nem lát más lehetőséget a jelöltjeinek kiválasztására, mint az előválasztást. 2024-ben önkormányzati választások lesznek. A szocialisták jövő év elején párbeszédet kezdeményeznek erről a többi „demokratikus ellenzéki párttal” – mondta Kunhalmi Ágnes, az Magyar Szocialista Párt társelnöke egy szerdai budapesti háttérbeszélgetésen.

Ahol nincs konszenzus a jelöltről, ott akarnak előválasztást, hozzátéve, hogy azt viszont el akarják kerülni, hogy a pártközpontok mondják meg, ki a jelölt. Kunhalmi úgy gondolja, hogy egyetlen ellenzéki polgármesterjelölt sem képes egyedül nyerni a nemzeti együttműködés rendszerében. Fontos, hogy egyetlen ellenzéki kihívó legyen a fideszes jelölttel szemben.

A társelnök szerint a tavaszi választási vereség oka a háborúra adott ellenzéki válasz volt, és nem az előválasztás.

A háttérbeszélgetésen szintén részt vevő Komjáthi Imre társelnök közölte, hogy az MSZP vezetése intenzív pártépítésbe kezdett, új tagjai vannak a pártnak és új alapszervezetek is alakulnak. A választásoknál ugyanis tagságra lesz szükség, ha ezt egy párt elhanyagolja, komoly problémákkal fog küzdeni. Arra készülnek, hogy a 2024-es európai parlamenti választáson egyedül indul az MSZP, de nyitott az együttműködésre – közölte Komjáthi.

Hasonló cikkünk:  A visszajelzések alapján Angliától Ausztriáig jönni fognak emberek Magyar Péter szombati tüntetésére

via RTL

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...