fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Mától februárig bezárnak a kecskeméti kulturális intézmények, megszorítás van

- Advertisement -

„Intézményünk 2022. december 21. és 2023. január 27. között a fenntartói takarékossági intézkedéseknek megfelelően átmenetileg zárva tart” – tájékoztat a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ.

A kormány október 30-i döntése értelmében az épületeiket távhővel fűtő önkormányzatoknak csökkenteniük kell a kiadásaikat. Kecskeméten ezért több köznevelési, kulturális és egyéb intézményt kell ideiglenesen bezárni, összevonni, csökkentett nyitvatartással és hőmérsékleten üzemeltetni.

A bölcsődékben 22 és 24 fokot kell biztosítani, az óvodákban minimum 20-at. A Fürdő nem zár be, ahogy a Messzi István Sportcsarnok sem, ezekben a létesítményekben a világításon, a vízen igyekszenek spórolni.

A Katona József Könyvtár nyitvartását és hőmérsékletét november 1-től már korlátozták, ahová beköltöztették a Kortárs Művészeti Műhelyek kollégáit.

December 21 után szinte minden bezár februárig

A Hírös Agóra, a Ciróka Bábszínház, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, a Cifrapalota, a Katona József Színház, a Bozsó Gyűjtemény, a Kecskeméti Katona József Múzeum is zárva tart 2023. januárban. Továbbá a Katona József Színház is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...