fbpx
13.5 C
Kecskemét
2023. április 2., vasárnap

FRISS HÍREK

Milyen egy macska ideális élettere?

A kisállatok gondozása komoly elkötelezettséget és teljes odaadást igényel. A macska jólléte érdekében megfelelő környezetet kell biztosítani számára, amelyben cicajátékok, fekhelyek és speciális bútorok is helyet kapnak. Egy harmonikus élettérben vidám és energikus lehet kedvencünk. 

Mindennapi felszerelések a cicáknak

A Grandopet.hu macska termékköréből a tápok és eledelek mellett beszerezhetünk létfontosságú felszereléseket, ilyen a macska WC, valamint egy puha, igazán kényelmes fekhely. Ugyanakkor számos játékot is elérhetünk, mint például alagutak, cicabútorok, kaparófák. 

A kiegészítők szerepe jelentős, hiszen minél nagyobb energiát fordítunk az ideális környezet megteremtésére, annál boldogabb lehet kiskedvencünk. Gondolnunk kell arra is, hogy nem lehetünk vele a nap minden percében, ezekben az órákban is aktívan lefoglalhatja magát megfelelő játékok segítségével. 

Alapvető felszerelésnek számít egy cica illemhely, ahová nyugalmasan elvonulhat, és biztonságban elvégezheti a dolgát. Számos típus közül válogathatunk, a nyitott WC-k mellett, a zárt, kuckósabb hatású, fedeles boxok is rendelkezésünkre állnak. 

Gondoskodjunk kényelmes fekhelyről is, ami lehet kosárka, párna, bebújós kuckó, a cica jellemétől függően. Ezt elhelyezhetjük az ágyunk mellett is, vagy kialakíthatunk egy külön kis területet számára, az egyik csendes, kevésbé forgalmas helyiségben. 

Nem hiányozhat egyetlen cicatulajdonos otthonából egy megbízható szállítóbox sem! Az állatorvosi látogatások során és bármilyen közös utazáskor nagy hasznát vehetjük. Ezek a praktikus eszközök biztonságos szállítást tesznek lehetővé. 

Hasonló cikkünk:  Gulyás Gergely szerint nincs szabadabb sajtó a magyarországinál

Macskabútorok, kaparófák és játékok szerepe

Hasonló cikkünk:  Te mennyire ismered önmagadat?

Milyen is egy cicabarát, biztonságos otthon? Olyan, amelyben nincsenek elérhető távolságban növények, sem éles, balesetveszélyes tárgyak. A legjobb, ha speciális bútorokat is beszerzünk, például egy kaparófát, amelyen kellőképpen kiélheti ösztöneit, anélkül, hogy a kanapénkon tenné meg mindezt. 

Egy mutatós, masszív macskabútor szintén nagy örömet jelent számára. Többféle kivitelezésű is beszerezhető, igen bőséges a paletta. Léteznek több emeletes változatban, amelyeknél az alsó szint egy bebújós kuckót biztosít, fent a magasban pedig kedvére nézelődhet. Némelyik terméknél lelógó kis labda is színesíti a bohókás emelvényt. Kaparófa kapható külön is, de a bútorokba beépítve is található szizál felület, ahol kedvére kaparászhat. 

Szerezzünk be alagutat és kisebb játékokat is, melyekkel lekötheti magát a sziesztázós időszakban. 

Az ideális eledel

Ahhoz, hogy kiválaszthassuk állatunk számára a legoptimálisabb tápot, figyelembe kell vennünk a macska fajtáját, életkorát, testtömegét, aktivitását. Szerencsére ma már széles választékból szemezgethetünk, és egyre bővül a speciális macskatápok köre is. Így például az érzékeny gyomrú vagy ételallergiás cicák számára is a legjobbat nyújthatjuk.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...