fbpx

FRISS HÍREK

Nyugdíjas bérletekről szóló tájékoztatás

- Advertisement -

A 65 év feletti, kecskeméti lakosok által kiváltható, ún. nyugdíjas bérletek árusítása 2022. december 12-én elkezdődött.

A nyugdíjas bérlet költségtérítési díja 1.000,- Ft/hó, az érvényes Kecskemét Kártyával rendelkező személyek a bérlet árából 10 % kedvezményt kapnak.

A regisztrációra személyesen vagy meghatalmazás útján van lehetőség a nyugdíjas bérlet vásárlására jogosult személy eredeti okmányainak bemutatásával ügyfélszolgálati irodánkban, a regisztrációt követően a bérlet megvásárolható bankkártyával a Kecskeméti Városrendészet honlapján (https://eberlet.mininform.hu/kecskemet/site/login) keresztül.

Ügyfélfogadási idő a Budai utca 2/a. szám alatti ügyfélszolgálati irodában:

  • hétfő – szerda: 08.oo-15.oo,
  • csütörtök: 08.oo-18.oo,
  • péntek: 08.oo-12.oo.

A nyugdíjas bérlet megvásárlásához szükséges regisztráció során be kell mutatni:

  • a személygépkocsi forgalmi engedélyét,
  • a gépjármű tulajdonosának személyi igazolványát,
  • a gépjármű tulajdonosának lakcímkártyáját,
  • érvényes Kecskemét Kártyáját, amennyiben rendelkezik vele,
  • a gépjármű tulajdonosának érvényes vezetői engedélyét,
  • a folyósító hatóság tárgyévre vonatkozó eredeti határozatát, vagy tájékoztatását az adott évre megállapított nyugdíj összegéről,
  • a nyugellátási utalvány szelvényét vagy bankszámlakivonatot, mely tartalmazza az utalt nyugdíj összegét.
Hasonló cikkünk:  Olvasd el mit gondolnak szerkesztőségünk tagjai a sajtószabadságról!

A kedvezményes nyugdíjas parkolóbérletre csak abban az esetben jogosult a nyugdíjas, ha a regisztráció során bemutatott határozaton, vagy tájékoztatón, valamint nyugellátási utalvány szelvényén, vagy bankszámlakivonatán szereplő nyugdíj összege 2022. évben történő bérletvásárlás esetén a 194.238,- Ft-ot, 2023. évben történő vásárlás esetén a 242.550,- Ft-ot nem haladja meg.

2023-ban történő bérletvásárlás esetén a 2023. évre vonatkozó hatósági határozatot és a 2023-ban folyósított nyugdíjról szóló nyugellátási szelvényt, vagy bankszámlakivonatot kell bemutatni.

A fent megjelölt dokumentumokat a regisztráció során csak ellenőrzik a Városrendészet ügyintézői, nem készül róluk másolat.

Amennyiben további kérdésük merülne fel a regisztráció vonatkozásában, úgy telefonon is kérhetnek tájékoztatást. A Kecskeméti Városrendészet elérhetősége: 76/503-220 – 1-es mellék; +36 20/621-5599.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...