fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Orbán szerint 2030-ra újra ragyogni fog a magyar futball

- Advertisement -

Orbán Viktor Katarban adott interjút, amiben kijelentette: azon az úton vagyunk, hogy 2030-ra a régi fényében ragyoghat a magyar futball. Lionel Messiről is megfogalmazta a véleményét, miszerint ő a legnagyobb, méghozzá szó szerint a legkisebb fiúból lett a legnagyobb hős.

Különlegesnek és rendhagyónak nevezte a miniszterelnök a katari vb-t, mert először rendezték azt az arab világban, és először mutatta meg az igazi erejét az arab futball a marokkói válogatott révén. Megjegyezte: a katariak a világbajnokságra költött pénzt bármi másra is elkölthették volna, „örüljünk, hogy a futballra költötték”. A két ország közti kapcsolatokat kitűnőnek nevezve hangsúlyozta: Katar Magyarország számára egy baráti ország, van jónéhány komoly befektetésük Budapesten is.

„Minden világbajnokságon van egy sötét ló” – mondta ezt Orbán a szerb válogatott kapcsán, mert ő a torna előtt rájuk tippelt végső győztesként – végül a marokkóiak lettek azok. Méltatta Aleksandar Mitrovic Svájc elleni fejesgólját, és kinyilvánította részvétét a szerb legenda, Sinisa Mihajlovic halála miatt is. A horvátokat azonban Orbán Viktor a világ elitjébe tartozó csapatként jellemezte, akiknek erős konzisztenciája van, stílusban, utánpótlásban, játékfelfogásban, szakembernevelésben.

Hasonló cikkünk:  Már böngészhető a csökkentett kiszerelésű termékek listája

Szóba került a magyar válogatott is: nem kétséges, hogy az ötvenes évek legjobb csapata a magyar válogatott volt, de Magyarország nincs ott a világbajnoki címmel rendelkező országok között. Most azért nem voltunk Katarban, mert nem tudtunk győzni, amikor kellett volna – mondta.

A miniszterelnök szerint a fejlődés útján halad a magyar futball, de rendszerváltás után legalább húsz évig mentünk befelé az erdőbe. Húsz évig tart, míg kijövünk belőle. Kiemelte: azon az úton vagyunk, hogy 2030-ra a régi fényében ragyoghat a magyar futball – jegyezte meg.

Hozzátette a magyar sportsikerek kapcsán: az elmúlt nyolc-tíz évben Magyarország felépített és megrendezett mindent, amit csak lehetett. Erre a koronát az új atlétikai stadion meg az atlétikai világbajnokság teszi fel. Mert akkor már mindent rendeztünk, amit rendezni lehet és érdemes – az olimpián kívül – zárta az interjút a kormányfő.

via Magyar Hang

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...