fbpx
21 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

Tiborcz István újabb vissza nem térítendő forráshoz jut brüsszeli pénzből

A Tiborcz család több, mint egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el csak erdősítésre. Mindezt úgy, hogy a Magyarországnak járó uniós pénzek jogállamisági problémák miatt továbbra sem érkeznek maradéktalanul. Tiborcz István 156 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az előző ciklus uniós forrásai közül a vidékfejlesztési program támogatási forrásából.

Tiborcz ismét erdősítés támogatására ítélték meg a brüsszeli pénzt november 3-án – derül ki a kormányzati pályázati portál adataiból. Ugyanerre a célra már két éve is jelentős összeget nyert el, a 2020. októberi döntés értelmében 215 millió forint vissza nem térítendő támogatás járt.

Önrész nélkül, teljes egészében finanszírozza az unió ezt az újabb beruházást is, csakúgy, mint a korábbit.

„Az erdőtelepítés Bicske térségben olyan lejtős területeken valósulhat meg, ahol a szél és a vízerózió elleni védekezés rendkívüli jelentőséggel bír, továbbá olyan zöldfolyosó kialakítását is szolgálja, mely a fajok szabad mozgását, elterjedését elősegíti” – közölte Tiborcz István kommunikációs munkatársa.

A projekt keretében összesen 22,7 hektár erősen erodált, korábban döntően lucernával hasznosított lejtős szántó területen létesül erdő. Hozzátette, hogy ez a pályázat nem áll összefüggésben a korábban ugyanerre a célra elnyert támogatással, a két projekt független egymástól.

Hasonló cikkünk:  Eltűnt a lőszergyártó gépsor a vámraktárból, senki nem tudja kinek és hol hajtja a hasznot

Tiborcz apuka sem marad el sikerekben a fiától, tavaly 687 millió forintot nyert el unió által támogatott erdősítési pályázatokon. A pénzt a Fejér megyei Csabdin használja fel, ahol a család birtoka is található, a település külterületének számító Tükröspusztán. 130,5 hektáros területen kezdődik erdőtelepítés, elsősorban akácerdő és egyéb keménylombos fajok, például csertölgy telepítése valósul meg olyan területeken, amelyek mezőgazdasági hasznosításra csak korlátozottan alkalmasak – mondta el akkor Tiborcz Sándor István.

Hasonló cikkünk:  Több ezer céggel van kevesebb, mint tavaly decemberben

Összeadva az elnyert pénzeket, csak erdősítési célra Tiborcz István és édesapja együtt már több mint egymilliárd forint vissza nem térítendő uniós forrást nyertek el. 

Vidékfejlesztési célokra pedig ennél is több támogatást ítéltek meg nekik. A hivatalos adatok többször is változtak az elmúlt években, a jelenlegi nyilvántartás alapján Tiborcz István valamivel több mint 632 millió forint vissza nem térítendő európai uniós agrártámogatást nyert el, apja pedig 690 milliót. Kettejüknek együtt tehát már több mint 1,3 milliárdot ítéltek meg.

via 24.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...