fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Több kecskeméti iskolában is tiltakoztak ősszel a magyar közoktatás állapota miatt – országos térkép is készült

- Advertisement -

A Civil Közoktatási Platform (CKP) térképre vitte a december 8-i sztrájknap résztvevőit, írta meg a 444.hu. A PDSZ, a PSZ, a DAT, a Tanítanék, a Tanárok a tanárokért és sajtóhírek alapján összesített térkép is készült, ahol megtekinthető ide kattintva a több mint 2650 tiltakozó esemény. A térképen 312 település és 1084 intézmény/hely látható, ahol valamilyen oktatáshoz kapcsolódó tiltakozás (sztrájk, polgári engedetlenség, egyéb akció) volt 2022 őszi félévében.

A tiltakozások száma ennél több lehet, mert a CKP csak azokról tud, akik a szakszervezeteknek, a Tanítnéknak vagy a Tanárok a tanárokért mozgalomnak jelentettek adatokat. „A munkabeszüntetésekről a tényleges adatok az oktatási kormányzat és a Klebelsberg Központ rendelkezésére állnak – de azokat nem hozza nyilvánosságra” – zárják közleményüket. A térképet folyamatosan frissítik.

Hasonló cikkünk:  A piacnál gyűjtött aláírást a Jobbik az 5 ezer forintos éves kamarai hozzájárulás eltörléséért

Kecskeméten is több iskolából csatlakoztak az országos szintű megmozdulásokhoz az elmúlt hetekben. Legutóbb, december 8-án tudósítottunk arról, hogy több száz kecskeméti diák vállalt ülősztrájkot tanáraikért és az oktatásért a Bányai Júlia Gimnáziumban, illetve a kadafalvi iskolában 19 pedagógus sztrájkolt az oktatás állapota miatt.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...