fbpx

FRISS HÍREK

Új-Zélandon egy Kecskemétről kivándorolt családért küzdenek a helyiek

- Advertisement -

2017-ben Kecskemétről vállalkozói vízummal költözött Új-Zélandra Kerekes Ivett férjével és három fiúkkal. Sikerült beilleszkedniük, és az Anzil nevű vendéglátó- és rendezvényszervező vállalkozást üzemeltetik. November 28-án a család sorsa fordulatot vett: meglepetésükre az új-zélandi bevándorlási hivatal elutasította a tartózkodási kérelmüket, írta a Stuff.

Azzal indokolta a bevándorlási hivatal a döntését, hogy a magyar család nem felelt meg a vállalkozói tartózkodási vízum minden üzleti követelményének. A  család elindított egy petíciót a maradásukért, amit több mint 43 ezren írtak alá pár nap alatt.

„A 7 éves fiam azt mondta nekem: Anya, szerinted ezek az emberek úgy gondolják, hogy nem vagyunk elég jók, ezért kell elmennünk?” – mesélte Kerekes.

Azt mondta, nehéz volt megélniük az elutasítást, a fiának csak azt tudta mondani, hogy talán nem nézték át elég jól a papírjaikat. „Talán nem ismernek minket eléggé.”

Már régebben beadták a letelepedési kérelmet, Kerekes az egész folyamatot végtelenül frusztrálónak írta le, mert úgy érezték, hogy folyamatosan az elejéről kell kezdeniük az intézkedést. Bár az elején nem éppen úgy alakult minden, ahogy eredetileg gondolták, de a vállalkozásuk sikeres volt, adót fizettek és hozzájárultak a közösségükhöz. Sőt, többször is jótékonysági rendezvényeken ételt adományoztak, próbáltak beilleszkedni.

Kétségbeesésükben indították el azt az oldalt, ahol a petíciót lehetett kitölteni, miután azzal szembesültek, hogy elutasították a kérelmüket. Bár úgy gondolták, kedvelik őket a közösségben, de ilyen gyors reakcióra és ennyi támogatásra ők sem számítottak.
A család az elutasító döntés kézhezvételétől számított 42 napon belül még fellebbezhet a helyi Bevándorlási Hivatalnál. Ahogy Kerekes mondta a lapnak: „Hadd tegyük azt, amit elhatároztunk. Hadd dolgozzunk itt. Hadd legyünk részesei az emberek életének a vállalkozásunkkal.”
via Telex
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...