fbpx
6.4 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Április 30-ig maradnak érvényben az árstopok

Az ATV kérdésére közölte az Agrárminisztérium, hogy az élelmiszerárstopok “a hatályban lévő döntés szerint április 30-ig lesznek érvényben. Mint ismeretes, a kormány szerint az élelmiszerárstopok a magyar lakosságot védik a brüsszeli szankciók okozta inflációtól és áremelkedéstől. Eközben a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálja: az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés.

A költségvetési bizottságban hétfőn Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára közölte: a kormány és a jegybank is egyetért abban, hogy az árstopokat ki kell vezetni, a kérdés csak az időpont. Nagy István agrárminiszter pedig egy interjúban azt mondta a múlt héten: kifejezetten szociális típusú intézkedés az élelmiszerár-sapka, ezért abban a pillanatban, hogy a fogyasztói árak emelkedése elkezd visszatérni a normális medrébe, ki lehet vezetni ezt az intézkedést.

Hasonló cikkünk:  Csábít az üzbég és a moszkvai egyetem, jó lesz Erasmus helyett

A kormány tavaly a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, az ultramagas hőmérsékleten hőkezelt 2,8 százalék zsírtartalmú tej, a tojás, és az étkezési burgonya esetében vezette be az árstopot idén április 30-ig. Az első hét termék ára nem lehet magasabb a 2021. október 15-én megszabottnál, a tojásé és a burgonyáé pedig a 2022. szeptember 30-ai árnál.

Hasonló cikkünk:  A Coca Cola tovább emeli az árait

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...