fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

A Csíksomlyó utca-Budai úti kereszteződés forgalmának javítására írt indítványt Dr. Tóth Szilárd

- Advertisement -

A Csíksomlyó utca-Budai út kereszteződésében mindennapossá váltak a forgalmi torlódások. Az OMV tulajdonában lévő torkolatnál rendszeresen “órási sor kígyózik a Vacsi köz irányából.” Dr. Tóth Szilárd önkormányzati képviselő indítványában azonnali cselekvésre kéri a városvezetést. Rövid időn belül megvalósítható javaslatai a lakossági igényeket képviselik.

Dr. Tóth Szilárd a Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert megszólító indítványban leírja, hogy a Károly Róbert körút decemberi átadása óta többszörösére nőtt a forgalom a kereszteződésben. A Vacsi köz irányából több esetben csak ötödik-hatodik lámpára tudnak kihajtani a város és a Tesco irányába. A helyi lakosokat tartja fel a városon átutazó autós forgalom. Fejleszteni, új sávot kiépíteni évekbe is kerülhet, mivel a torkolat nincs az önkormányzat tulajdonában. 

A kecskeméti lakosok szerint “semmi sem indokolja a Budai út ekkora előnyét. Elkészültek az elkerülők, de nem csökkent a városon átmenő forgalom.” A Vacsi közben élő családok “megszokták, mindig is ez volt”, a “csúcsforgalom”, a városon áthaladó autósok száma azonban tovább nőtt az elmúlt hónapban. Többen keresték fel a 7. számú egyéni választókerület önkormányzati képviselőjét.

Hasonló cikkünk:  Kiélezett küzdelem mellett 3 pontot vitt a Fehérvár

Dr. Tóth Szilárd két javaslatot ír az indítványban. Az egyik megoldás a közlekedési lámpa átprogramozása, hogy biztosítsa a jobbra kanyarodást a Tesco felé. A gyalogos forgalmat is el szeretné különíteni az autós forgalomtól, ami egyszerűsítené és biztonságosabbá tenné a közlekedést. Ha ez nem megvalósítható, Tóth a jobb szélső sáv átszervezését javasolja, hogy az kizárólag jobbra kikanyarodó sáv legyen.

A Károly Róbert körút új szakaszának átadásakor Szemereyné polgármester kiemelte, a város infrastrukturális szerkezetének javítása érdekében fejlesztik az utakat. A Csíksomlyó utca felőli torkolat az OMV Hungária Kft. tulajdona, ezért a városvezetésnek korlátoltak a lehetőségei, ha azonnali megoldásra van szükség. Dr. Tóth Szilárd indítványa hatékony megoldást nyújthat a Vacsi közben élők problémájára, rövid idő alatt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...