fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Egymilliárd forintból fejlesztenek turisztikai célú projekteket Bács-Kiskunban

- Advertisement -

Három Bács-Kiskun vármegyei település nyert csaknem egymilliárd forintot az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből. Erről a vármegyei önkormányzat elnöke tájékoztatta az MTI-t.

Kiskunmajsán a Deák Ferenc utca és a helyi fürdő közötti kerékpárútszakaszt 659 millió forintból újítják fel. Szélesítik a kerékpársávot, így lehetőség nyílik az elválasztás nélküli gyalogút és kerékpárút kijelölésére. Napelemes kandeláberekkel válik biztonságosabbá a szakasz, és kialakítanak egy kerékpáros szervizponttal ellátott pihenőhelyet is.

Bugac az épülő Aranymonostor második ütemére nyert el 207 millió forintot. Az egykori Árpád-kori települést és monostort bemutató látogatóközpont mellé az összegből egy szabadtéri színpad, az úgynevezett Szerzetesek kertje és egy gyalogút épül. A Szerzetesek kertje gyógy- és fűszernövényeire építve újabb foglalkozások bővítik majd a 2023-ban megnyíló látogatóközpont programjainak sorát.

Hasonló cikkünk:  Egymásnak esett Matolcsy és Nagy, a forint közben öthavi mélyponton

Szalkszentmárton a Petőfi Sándor-emlékkiállítás fejlesztésére 60 millió forintot fordíthat. Felújítják a tárlatnak helyet adó, műemléki védelem alatt álló épületet, amely az ország egyik legautentikusabb Petőfi-emlékháza. Itt működtettek mészárszéket a költő szülei 1844 és 1846 között, és itt született Petőfi Sándor 112 verse, két drámája és egy regénye. A projekt keretében a kiállítást is fejlesztik az interaktív élményszerzés érdekében. A beruházás a Petőfi-emlékév keretében kezdődik meg.

via Hello Vidék

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...