fbpx

FRISS HÍREK

Elkezdik és befejezik idén a hetényi bekötőutat vagy újabb hitegetés?

- Advertisement -

A fejlesztések jók és nyilván mindenki örül azoknak, főként amelyek mindenkit érintenek. Például a közlekedési beruházások. De amikor ugyanazt az utat már többször belengetik, hogy na majd most, na majd akkor, ilyenkor óvatos és gyanakvó lesz az ember. Ezért is a címben a kérdés, hogy hitegetés vagy tényleg elkezdődik és fejeződik be idén a hetényi bekötőút építése.

Hiszen most Kecskemét polgármestere a Gong Rádióban mondta el, hogy március végén megkezdődhetnek az útépítések, és akkor megkezdik a Nyíri út szélesítését, majd bekötik az autópályába. És itt mondta el azt is, hogy a hetényi bekötőút építése is elkezdődik és az előzővel együtt év végéig befejezik.

Volt már bejelentés korábban is, csak munka nem követte

Csakhogy a hetényi bekötőút építését már évekkel ezelőtt is bejelentette a polgármester. 2022 szeptemberében írtunk erről a egy cikket, amelyben felidéztük:

Hasonló cikkünk:  Lefotózták a Fidesz leendő képviselő-jelöltjeit, a "stylist" az önkormányzat kommunikációs vezetője volt

„Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Baonnak 2019 szeptemberében még úgy nyilatkozott, hogy optimális esetben 2020 májusára lesz aláírt kivitelezési szerződés, és indulhat a munka. Ezután volt többszöri bizakodásra okot adó nyilatkozat, de az útépítés, azóta is várat magára. A mostani pluszforrással együtt összesen 1,9 milliárd forintból tervezik megépíteni az 1,3 km hosszú aszfaltutat.”

Tavaly szeptemberben még azt írtuk a városi honlapra hivatkozva, hogy a hetényi bekötőút záródátuma 2022. augusztus 29. Most az akkor linkelt oldalon már 2023. augusztus 31. szerepel. Várható dátumként.

Rezsitámogatás kapott a város a kormánytól

A polgármester arról is beszélt a Gong Rádióban, hogy a kormány több, mint egymilliárd forint támogatásról döntött Kecskemét esetében, amellyel a megemelkedett energiaköltségek miatti többletár 80%-át tudja kifizetni a város az intézményei után.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elstartolt a kecskeméti kampány, mutatjuk, kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

Minden bizonnyal még többen lesznek a kecskeméti polgármesterjelöltek, de nyilvánosan eddig a Fidesz-KDNP, a Mi Hazánk és a Szövetség...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...