fbpx
3.4 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Felcsút épül-szépül

- Advertisement -

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány legutóbbi sportfejlesztési programjából az derül ki, hogy a felcsúti fociakadémia az elmúlt 11 évben „infrastrukturális csúcslétesítménnyé vált”. Ahhoz, hogy ez így is maradjon újabb létesítmény-beruházást valósítanak meg TAO-támogatás segítségével. A 2022/2023-as szezonban összesen 1,16 milliárd forintnyi TAO-támogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség – derül ki a szövetség adatbázisából.

Ebből 825 millió forint tárgyi eszköz beruházásra, pontosabban ingatlanberuházásra jut, a maradék 335 millió forint pedig utánpótlás-nevelésre és személyi jellegű ráfordításokra.

A felcsúti fociakadémia eddig kapott stadiont, sportcsarnokot, kazánházat, ifjúsági szállót, nemrég pedig egy futódombot építettek 100 millió forintból, így nagy kérdés, hogy milyen létesítménnyel tudják még gyarapítani ezt a sort.

A válasz pedig: „téli fedett műfüves pályát építünk az akadémián tanulók számára, hogy a téli hónapokban is folyamatos és színvonalas edzést tudjunk számukra biztosítani. A fedett műfüves pálya megvalósulásának időpontja 2023. június hónap” – írják a fociakadémia honlapján elérhető sportfejlesztési programban.

Hasonló cikkünk:  Feloldotta a kormány az ukrán méz behozatalának tilalmát

800 millió forint a beruházás értéke, erre rájön még 25 millió forint különböző díj (például: közreműködői), így a teljes támogatás 825 milliót tesz ki. A pálya egyébként 50×80 méteres nagyságú lesz.

Az MLSZ adatbázisából derül ki az is, hogy a szövetség nemcsak jóváhagyta és elfogadta ezt a támogatási összeget, de az alapítvány már a teljes összeget le is hívta – vagyis az őt támogató cégek már össze is dobták és elutalták a pénzt az alapítvány részére.

2011. júliusa óta az alapítvány összesen 38,12 milliárd forintnyi támogatáshoz jutott – a tavalyi támogatási összeggel együtt a TAO-rendszer létezése óta.

via mfor.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...