fbpx
-3 C
Kecskemét
2023. február 5., vasárnap

FRISS HÍREK

Felcsút épül-szépül

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány legutóbbi sportfejlesztési programjából az derül ki, hogy a felcsúti fociakadémia az elmúlt 11 évben “infrastrukturális csúcslétesítménnyé vált”. Ahhoz, hogy ez így is maradjon újabb létesítmény-beruházást valósítanak meg TAO-támogatás segítségével. A 2022/2023-as szezonban összesen 1,16 milliárd forintnyi TAO-támogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség – derül ki a szövetség adatbázisából.

Ebből 825 millió forint tárgyi eszköz beruházásra, pontosabban ingatlanberuházásra jut, a maradék 335 millió forint pedig utánpótlás-nevelésre és személyi jellegű ráfordításokra.

A felcsúti fociakadémia eddig kapott stadiont, sportcsarnokot, kazánházat, ifjúsági szállót, nemrég pedig egy futódombot építettek 100 millió forintból, így nagy kérdés, hogy milyen létesítménnyel tudják még gyarapítani ezt a sort.

A válasz pedig: “téli fedett műfüves pályát építünk az akadémián tanulók számára, hogy a téli hónapokban is folyamatos és színvonalas edzést tudjunk számukra biztosítani. A fedett műfüves pálya megvalósulásának időpontja 2023. június hónap” – írják a fociakadémia honlapján elérhető sportfejlesztési programban.

Hasonló cikkünk:  Az NMHH elnöke szerint fontos a digitális írástudás fejlesztése

800 millió forint a beruházás értéke, erre rájön még 25 millió forint különböző díj (például: közreműködői), így a teljes támogatás 825 milliót tesz ki. A pálya egyébként 50×80 méteres nagyságú lesz.

Hasonló cikkünk:  Magyar egészségügy, ó te jó ég! 2.0

Az MLSZ adatbázisából derül ki az is, hogy a szövetség nemcsak jóváhagyta és elfogadta ezt a támogatási összeget, de az alapítvány már a teljes összeget le is hívta – vagyis az őt támogató cégek már össze is dobták és elutalták a pénzt az alapítvány részére.

2011. júliusa óta az alapítvány összesen 38,12 milliárd forintnyi támogatáshoz jutott – a tavalyi támogatási összeggel együtt a TAO-rendszer létezése óta.

via mfor.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...