fbpx
0.9 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Nem spóroltak a szegekkel az élő fában az új katonatelepi játszótéren

Nem arról fogunk írni, hogy miért elengedhetetlen eszköz a falon kívüli kötődoboz a villanyszerelők munkájában. A kérdés – tették fel többen is a Katonatelepi Közügyek csoportban – a szerelvénydobozokat miért a játszótéri élőfákra szegelték fel?

A szögekkel nem spóroltak, a három dobozt és a belőlük kifutó műanyagcsöveket, alaposan, több soron szegelték az élő fákba. Mondani sem kell, ez tilos. A fás szárú növények felületét jogellenes megsérteni, csonkítani, továbbá részeit, például a törzsét közvetlen vagy közvetetten károsítani. A választásokon is tilos beleverni szeggel a politikai plakátokat a fákba.

A fák árnyékában álló, játékelemekben gazdag katonatelepi új játszóteret 2022 nyarán adták át. A modern játszótér a futballpálya mellett létesült, ami mára egész sportcentrummá nőtte ki magát – futókörrel, kosárlabda és műfüves pályával, kondiparkkal. Igen népszerű is a helyiek körében, mindig látni itt futókat, sétálókat, sportolókat, családokat, fiatalokat, szépkorúakat.

Ottjártunkkor egy családdal beszélgettünk, akik elmondták, gyakran járnak gyermekükkel a játszótérre, néhány hét óta látják a kiásott árkokat, de nem értik, miért a fára kerültek azok a dobozok.

Hasonló cikkünk:  2024 végétől nem készülne több Mercedes EQB Kecskeméten

A munkálatok nem értek véget, jelenleg is keskeny árkok futnak a tér szélén, benne kábelvezető csövekkel. Természetesen most áram nincs bennük. Gondolhatnánk elsőre, hogy a szerelvénydobozok ideiglenesen kerültek fel a fák törzsére, de akkor azokat nem szegekkel, hanem műanyag kötözőkkel erősítették volna fel.

Hasonló cikkünk:  Valótlanságok leírása miatt pert nyert Király József a Hírösvény és a Hiros.hu ellen

Kerestük a kecskeméti mérnöki irodát, hogy mit tesznek a fák védelmében a szabályos kivitelezés érdekében, de választ nem kaptunk. Más városházi forrásunktól megtudtuk, hogy a beruházást nem az önkormányzat végzi, hanem helyi, közösségi projekt keretében szeretnének áramvételi lehetőséget, illetve kamerarendszert kiépíteni a játszótéren.

A mérnöki iroda munkatársai – tudtuk meg később – voltak a helyszínen, akik részére jelzésül mi is küldtünk helyszíni fotót. Vélhetőleg a tavaszi munkálatok megkezdése előtt jeleznek a kivitelezőnek, hogy szabályos megoldást találjon a falon kívüli kötődobozok elhelyezésére.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...