fbpx

FRISS HÍREK

Nyert az ellenzék Jászberényben

- Advertisement -

Budai Lóránt, a Közösen Jászberényért Egyesület jobbikos jelöltje nyerte a jászberényi polgármester-választást a szavazatok több mint kétharmadával. A voksok több, mint 67 százalékát szerezte meg, ezzel ő marad a város polgármestere. A második helyen a Fidesz által támogatott független jelölt, Dr. Besenyi Orsolya végzett, akire a választópolgárok 29 százaléka szavazott.

Az egyéni körzetekben is az ellenzék volt fölényben, a jászberényi Fidesz-frakció vezetője, Tamás Zoltán a Jászság Térségi TV-nek elismerte a vereségüket. Úgy fogalmazott reméli, hogy egyáltalán lesznek képviselőik a testületben. Ugyanis a Fidesz mindössze a kompenzációs listáról küldhet négy képviselőt a testületbe, a tíz egyéni választókörzetben az ellenzéki-civil csapat jelöltjei futottak be.

Budai elmondta, hogy nincs jelen az életében és a polgármesteri működésében a Jobbik, bár továbbra is tagja a pártnak. Igyekezett távol tartani magát a kampány alatt az ellenzéki pártoktól, például a plakátjain sem szerepeltek a pártlogók.

„Én azt látom, hogy országosan, de itt helyben is elvesztették a hitelüket a pártok” – nyilatkozta az újraválasztott polgármester.

Hasonló cikkünk:  A Szuverenitásvédelmi Hivatal célkeresztjében: Magyar Péter és állítólagos kapcsolatai

A képviselő-testület feloszlásáról a várost 2006 és 2010 között polgármesterként irányító, majd a DK önkormányzati képviselőjeként dolgozó Gedei József nyújtott be javaslatot a fideszes képviselők támogatásával. Tavaly október 17-én döntöttek is erről. A DK nem támogatta Budait az újraindulásban.

A legnagyobb ellenzéki párt azután rúgta össze a port Budaival, hogy a polgármester nem támogatta Gedeit az ellenzéki előválasztáson. Gedei azonban azt másként látja: elmondása szerint a polgármester nem képes kompromisszumokat kötni, és folyamatosan megsérti a jogi normákat.

Gedei vasárnap lemondott a Jász-Nagykun-Szolnok megye jászberényi központú választókerületi elnöki tisztségéről, és a DK-ból is kilép.

A polgármester-választás végeredménye:

1. Budai Lóránt (Közösen Jászberényért): 8267 szavazat (67,24 százalék)

2. Besenyi Orsolya (Fidesz-KDNP által támogatott független): 3671 szavazat (29,86 százalék)

3. Nagy Tímea (független): 185 szavazat (1,5 százalék)

4. László Péter (Mi Hazánk): 172 szavazat (1,4 százalék)

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...