fbpx

FRISS HÍREK

Parragh László folyamatosan egyeztet a kormánnyal az árstopok kivezetéséről

- Advertisement -

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta: „Nem rejtem véka alá, hogy a kormánnyal mi folyamatosan egyeztetünk” az árstop szabályozásáról, annak életszerűségéről és betarthatóságáról, illetve a kivezetés lehetőségeiről.

Azt viszont nem volt hajlandó elárulni, hogy kivel egyeztet a kormányból, szerinte „mindenki ki tudja találni, hiszen itt agráriumról, és makrogazdaságról van szó.”

Úgy gondolja, hogy az árstopok kivezetésének eljött az ideje, mivel az élelmiszerek tekintetében elérte a csúcsát az infláció.

„Az árstop bevezetése az élelmiszeráraknál a társadalom alsó harmadának megélhetését támogatta, ilyen értelemben az helyes volt, de ez tartósan nem maradhat meg, mert a piacgazdaság alapjait elodázza” – mondta.

Parragh a gyenge árfolyammal és a hazai élelmiszeripar gyenge termelékenységével magyarázta, hogy Magyarországon drágult a legnagyobb mértékben az élelmiszer.

Hasonló cikkünk:  A magyarok költik a legkevesebbet az EU-ban

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...