fbpx

FRISS HÍREK

A kecskeméti foci titka

- Advertisement -

A csakfoci.hu készített interjút Dr. Filus Andorral, a Kecskemét ügyvezetőjével arról, hogy sikerült meglepni a teljes mezőnyt és hogy sikerült újoncként a jelenleg második helyre kerülni az NB I-ben. A csapat a legalacsonyabb költségvetéssel és a legolcsóbb kerettel rendelkezik, a legkisebb apparátussal működik, az ügyvezető pedig a nyarakat a stadionban tölti, a bajnoki rajt előtt már alig alszik, a meccs napján összerakja a kispadot, és előfordul, hogy pályát vonalaz.

Arra a kérdésre, hogy miben jobb a Kecskemét, mint a vetélytársak, Filus elmondta, hogy „a folyamatos, tervszerű építkezés és megvalósítható célok kitűzése” a titok nyitja, ha van ilyen egyáltalán. Hozzátette, hogy 2015-ben lekerült a profi futball térképéről a Kecskemét, azonban szívós munkával, több állomást megjárva jutott el az NB III-tól az NB I-ig a csapat.

„Az NB II-ben a biztos bennmaradás volt az elvárás. Ugyan a Diósgyőrtől és a Vasastól is kikaptunk, de ekkor hittük el mégis, hogy feljuthatunk. Végül 13 meccses veretlenségi sorozattal sikerült elérni az álmainkat.”

A bennmaradás a legfontosabb célkitűzés, ehhez pedig 38-40 pontot kell összeszedni – mondta. „Lépésről lépésre haladunk, tisztában vagyunk a határainkkal, csak addig fújjuk a lufit, amíg fenntarthatóan tudunk működni.”

A játékospolitikával kapcsolatban kifejtette, hogy azért igazolnak csak fiatalokat és a meghatározó játékosaitokkal pedig folyamatosan hosszabbítanak, mert „mi egy nevelőklub vagyunk és azok is akarunk maradni.”

„Nincs módunk, de nem is akarunk kész futballistákat igazolni. Mi a fiatalok nevelésében hiszünk, ez az utunk, így szeretnénk előrébb lépni és ezáltal hasznos tagja lenni a magyar labdarúgásnak” – tette hozzá Filus.

Hasonló cikkünk:  Figyelmeztető sztrájk lesz szerdán a kecskeméti Mercedes-gyárban, elakadt a bértárgyalás

A saját stadion kérdése is fontos tényező, hiszen így nem kell költözni. Mint az ügyvezető elmondta:

„Óriási meló volt… gyors egyeztetésbe kezdtünk az MLSZ-szel. Kaptunk egy listát és egy határidőt, mi pedig eszeveszett munkába kezdtünk… Másfél hónap alatt ki kellett építenünk többek között a beléptetőrendszert, a biztonsági kamera rendszerét, VIP-parkolót létrehozni, büféket, mosdókat, játékvezetői öltözőt, kicserélni a kispadokat, a salak futópályát eltávolítani, az informatikai rendszert felújítani, úgyhogy volt munka bőven, de elkészültünk… Egyelőre a fél stadion van megnyitva, ami azt jelenti, hogy 2500 nézőt tudunk fogadni.”

A jövőképpel kapcsolatban megjegyezte: „a második hely nekünk most is tökéletesen megfelel. A realitás azonban nem ez. Még akkor sem, ha folyamatosan erősödünk minden téren, a látványos munkának köszönhetően egyre több támogatónk van a városból és a megyéből, szerencsére sokan szeretnének nekünk segíteni. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor hosszú távon stabil NB I-es csapat lehet a Kecskemét, olykor egy-egy kiugró helyezéssel…”

A teljes interjút a csakfoci.hu cikkében olvashatják.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...