fbpx

FRISS HÍREK

Elnapolták a 2019-ben nyert futópálya kérdését

- Advertisement -

A februári közgyűlésen részlegesen érintették Józsa Bálint (Szövetség) képviselő kérdését és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester válaszát az Országos Futópálya-építési Programban való részvételről. A város 2019-ben nyert támogatást egy 1,5 kilométer hosszú rekortán futópálya kiépítésére, amely nem valósult meg. A beruházást egy korábbi alpolgármester vezette, ezért elnapolták az el nem készült futópálya ügyét.

Mint azt korábban megírtuk, Józsa Bálint, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselője kérdést nyújtott be az el nem készült futópályáról. Kecskemét városa 40.006.689 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert, amiből a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban tervezett futópályát kiépíteni. A beruházás nem történt meg.

Szemereyné polgármester írásos válaszában kifejtette, a szükséges vizsgálatok után a projekt költségesebbé vált, és Kecskemét futói szerint nem volt szükség rekortán futópályára a Benkó-domb körül.

Hasonló cikkünk:  Elstartolt a kecskeméti kampány, mutatjuk, kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

Józsa Bálint a február 16-ai közgyűlésen nem fogadta el a polgármester válaszát. Arra hivatkozott, hogy a projekt eredeti terveiben nem szerepelt fakivágás és gyökérterelés, ami később megnövelte a költségvetést. “Hogy alakult mégis, hogy ez a futó kör ennyi fa áldozattal járt volna?” Arra is rákérdezett, kikkel történt egyeztetés a futópálya igényéről.

A polgármester nem tudott válaszolni a kérdésekre. “Szeberényi alpolgármester úr még alpolgármester úr korában vezette le ennek a teljes egyeztetési folyamatát. Őt most így nem tudom megkérdezni.” Mivel a projektet Dr. Szeberényi Gyula Tamás egykori kecskeméti alpolgármester vezette, elnapolták a kérdést, és a közgyűlés elfogadta Szemereyné polgármester írásos válaszát.

A képviselő kérdéseit továbbítják Szeberényi Országgyűlési képviselő felé, és a futópálya ügyét tovább tárgyalják a következő városi közgyűlésen. A vízműdomb környéke továbbra is népszerű a futók körében.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...