fbpx
26.2 C
Kecskemét
2023. június 2., péntek

FRISS HÍREK

Jézusnak és Orbánnak is a másik neve Viktor – mondta az ördögűző atya

Jim Blount amerikai ördögűző atya február 14-én Orbán Viktornál volt vendégségben, majd Budapestről Szombathelyre is elment, hogy ott előadást tartson egy szentmise közben. Többek között azt is megfogalmazta, hogy: „Senki nem tudja Jézust legyőzni. Az ördög sem. Soros György sem.”

Mindazonáltal „nagyon rossz kisfiú volt” – mivel késett a miséről, amit azzal magyarázott ki, hogy Orbánnal találkozott:

  • Orbán azt mondta neki, csak öt-tíz perce lesz, de végül többet beszélgettek;
  • beszéltek Jézusról és a Szűzanyáról is, és bár Blount „úgy tudja, Orbán protestáns” (az, mégpedig református), mégis adott neki egy Mária-szobrot;
  • így mostantól Szűz Mária fog vigyázni Orbán Viktorra.

Az atya stand-up stílusú poénjait a közönség (és a tolmács is) nevetgéléssel díjazta, később pedig már a tapsolásig is elmerészkedtek a misehallgatók, amikor Blount az előadása elején kifejtette, hogy „nagyon jó miniszterelnöke” van Magyarországnak, annyira, hogy amerikai plébániájának egyik tagja is azt mondta neki korábban, hogy „Magyarország? Nekik nagyszerű miniszterelnökük van!”

Blount egy titkot is megosztott a hallgatósággal Jézusról és a miniszterelnökről:

„Tudjátok, hogy Jézusnak van egy másik neve is? Elmondom nektek. Jézus másik neve Viktor.”

„Jézus legyőzhetetlen”, ezért is Viktor Jézus. Elmondta, hogy aki meg van keresztelve, annak a másik neve is az, hogy Viktor. Hozzátette azt is, hogy

„a Szűzanyának is van második neve. Az övé pedig az, hogy Viktória.”

Isten üzent az atya által a magyaroknak is, hogy ne legyenek szomorúak, mert amikor az áldozás közben „megkapják Jézus testét, akkor győzelmet kaptok”. Az atya szerint Jézus „nagyon szereti Magyarországot, azt mondja nekem, hogy Magyarország az ő édesanyjáé. Mivel szereti Magyarországot, ezért jön el hozzátok az eucharisztiában.”

Hasonló cikkünk:  Fociláz Kecskeméten – ismét legyőzte a KTE a Fradit! – képes beszámoló
Hasonló cikkünk:  "Legendát nem lehet venni!" - a KTE játéka mellett a kecskeméti szurkolók skandálása is nagyot szólt

A Szombathelyi Egyházmegye oldala írja, Blount „prófétikus beszédei” afféle „ébresztőként hatottak hazánk lelkiségi mozgalmaira”, pláne hogy az egyházmegye „számos testi-lelki gyógyulásról és megtérésről kapott hírt [Blount] látogatása után”. Mint írják:

„Jim atya ültette el több tízezer szívben a Szeretetláng Mozgalom napi fohászának, az ÚRRAL VALÓ EGYSÉG imájának fontosságát, hiszen aki vágyik rá, hogy tökéletesen az Úrban lakozzék, Benne éljen, olyan védelmet nyer Jézustól, mely tehetetlenné, vagyis »vakká« teszi a sátánt.”

A floridai származású Blount a Szeretetláng mozgalom misszionáriusa, aki a Szeretetláng fesztiválra látogatott Budapestre. Blount atya látomásaiban már többször látta Szűz Máriát. Úgy véli, Szűz Mária az ő élete szerelme.

Blount nem egy szokványos atya (per ördögűző). Ebből a 2021-es Aleteia-cikkből például kiderül, hogy olyan dolgokat ismer, legalábbis saját maga szerint, amelyeket más nem. Ilyen például az általa „gyógymódként” ajánlott Drága Vér ima is, amely szerinte egy szabadító ima. „Mivel a démonoknak menekülniük kell Jézus vérének ereje elől. A pap-ördögűző gyakran ajánlja, hogy az emberek naponta 500-szor mondják el ezt az imát, ami közben hasznos lehet a rózsafüzér használata is.”

via Telex

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...